Scroll Top

Ässät antamassa kenkää päävalmentajalleen – Seuralla se on vain positiivinen asia ja parasta lääkettä tulevaisuuteen

Vielä vahvistamattomien tietojen mukaan SM-liigassa kauden surkeasti aloittanut Porin Ässät on antanut potkut päävalmentaja Mikael Kotkaniemelle. Kotkaniemi veti kuitenkin vielä keskiviikkoaamuna joukkueen aamuharjoitukset normaalin tapaan, joten erottamispäätös on ilmeisesti kerrottu harjoitusten jälkeen. Toki mitään virallista vahvistusta ei ole vielä seuran puolelta tullut, mutta Ässät tiedotti illansuussa twitterissä, että seura järjestää perjantaina tiedotustilaisuuden, jossa aiheena on seuran urheilutoiminnan tulevien vuosien suunnitelman julkaiseminen, joten eiköhän kyseisessä tilaisuudessa käsitellä myös valmentajan vaihdos ja julkisteta samalla uuden päävalmentajan nimi, joka suurella todennäköisyydellä on porilaisille entuudestaan tuttu Pasi Kaukoranta.

Ässät on kerännyt tällä kaudella Kotkaniemen alaisuudessa 20 ottelusta vain 15 pistettä ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä ja eroa esimerkiksi viimeiseen pudotuspelipaikkaan eli 10 sijaan on tällä hetkellä jo 13 pistettä, joten Kotkaniemen potkut ei sinällään tullut yllätyksenä. Vaikka Ässät ottikin ennen maajoukkuetaukoa pari voittoa ei se poista sitä tosiasiaa, että joukkueen pelillinen puoli on ollut koko syksyn hukassa eikä joukkueen pelaamisessa ole ollut oikein rakennetta muutamista voitoista huolimatta ja sitä puolta uusi päävalmentaja tulee eittämättä parantamaan.

Kotkaniemi tuli Ässien päävalmentajaksi kesken viime kauden, kun seura oli erottanut silloisen päävalmentajan Jyrki Ahon. Jo viime kauden loppu näytti, ettei Kotkaniemi ole kummoinenkaan päävalmentaja nykyisellä kokemuksella ainakaan liigatasolle ja tämän kausi varmisti näkymän sitten lopullisesti.

Kotkaniemen tilalle tuleva Pasi Kaukoranta on vaikuttanut Porissa pitkään Ässien apuvalmentajana yhteensä 11 eri liigakaudella. Ensimmäistä kertaa mies oli Ässien valmennustiimissä kaudella 2004-2005. Mies toimi myös Ässien apuvalmentajana kaudella 2012- 2013, kun seura voitti sensaatiomaisesti Suomen mestaruuden Karri Kiven alaisuudessa. Lisäksi mies oli osa valmennustiimiä myös keväällä 2006, kun Ässät saavutti hopeaa hävittyään finaaleissa HPK:lle. Viime vuodet Kaukoranta ei ole vaikuttanut liigatasolla eikä jääkiekon parissa vaan mies oli edellisen kerran valmennushommissa kaudella 2015-2016, kun hän oli mukana Ässissä päävalmentaja Pekka Rautakallion valmennustiimissä, mutta molemmat miehet siirrettiin valmennustehtävistä sivuun kesken kyseisen kauden.

Nyt käytävään valmentajakuvioon lyö lievästi erikoisen piirteen se, että tuleva ässäluotsi Kaukoranta on tällä hetkellä myös Superpesis-seura Kankaanpään Mailan urheilutoimenjohtaja, jossa tehtävässä mies aloitti kauden 2017 päätteeksi. Tuota ennen hän toimi seuran superpesisjoukkueen henkisenä valmentajana. Jos ja kun Kaukoranta aloittaa Ässien päävalmentajana, olisi erikoista jos mies pystyisi tai edes jatkaisi KaMan urheilutoimenjohtajana, joten eiköhän ole luonnollista, että Kaukoranta ja Kankaanpää purkavat sopimuksen yhteisymmärryksessä miehen siirtyessä Ässiin.

51 -vuotiaalle Kaukorannalle tuleva päävalmentajanpesti on ensimmäinen SM-liigassa. Samalla se on miehelle oiva tilaisuus näyttää kykynsä, koska kukaan ei odota häneltä hurjia sankaritekoja ainakaan tällä kaudella, joten mies pääsee aloittamaan päävalmentajaurakkansa suhteellisen paineettomasta tilanteesta. Lisäksi yksi asia on ainakin varmaa, nimittäin se, että Kaukorannalla ei ole ainakaan mitään hävittävää, koska Ässät ei voi enää tällä kaudella nykyistä enemmän pohjalle mennä ainakaan urheilullisesti.

 

Ässissä tehty iso tuuletus on seuralle parasta lääkettä nykyisessä tilanteessa

Porilaiseurassa on käynyt tämän vuoden puolella todella kova myllerrys varsinkin kentän ulkopuolella. Seura teki rahallisesti yli 450 000 euron tappion viime kaudesta, jonka lisäksi seura erotti toimitusjohtaja Eeva Perttulan toukokuussa sekä urheilutoimenjohtaja Jari Korpisalon vajaat pari viikkoa sitten lokakuun lopussa. Perttulan potkut olivat ehkä vähän kyseenalaiset ja nainen heitettiin käytännössä bussin alle, mutta siitä on tässä jutussa turha jauhaa enempää.

Tähän päälle, kun lasketaan, että nyt tuleva päävalmentajan vaihdos on tämän vuoden puolella jo toinen, joten voidaan puhua, että seuraa on todella puhdistettu monesta suunnasta. Vaikka tällä hetkellä Porissa monia tahoja kirpaisee oikein sydämen pohjasta eikä kaikkein vähiten seuran uskollisia faneja, mutta tämä voi tehdä seuralle pitkässä juoksussa todella hyvää vaikka tämä kausi menisikin seuralta sekä joukkueelta ohi jo hyvissä ajoin ennen kevättä. Tärkein asia kuitenkin on, että kaiken tämän jälkeen Porissa päästään aloittamaan jos ei aivan puhtaalta niin lähes puhtaalta pöydältä.

.

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.