Scroll Top

SM-liiga – Pystyykö Ilves horjuttamaan Tapparaa Tampereen paikallispelissä ??

Jääkiekon SM-liiga palaa tänään joulutauolta täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Ilta tarjoaa monta mielenkiintoista kamppailua, mutta Geen ennakossa pureudutaan Tampereen legendaariseen paikallispeliin Tapparan ja Ilveksen välillä. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti ja Tappara on ollut noissa otteluissa suorastaan murskaava. Pisteet ovat menneet kolmessa pelatussa ottelussa Tapparalle 9-0 ja maaliero on kirvesrinnoille murskaava 15-2, joten Ilveksen leirissä on varmasti takaisinmaksun paikka.

 

Ennakkoasetelmat

Tappara

Tappara lähtee tämän illan paikalliskamppailuun hyvästä tilanteesta, sillä joukkue on sarjassa mukavasti kolmantena ja lisäksi se on ottanut kuudesta viime ottelusta viisi voittoa. Myös kokoonpanoa häirinneet maajoukkuepelit ovat ohi ja joukkue pääsee tämän illan otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Embed from Getty Images

Tappara lähtee tähän iltaan totutusti neljällä vahvalla ketjullaan ja jotain joukkueen materiaalista kertoo se, että Tapparalla on heittää nelosketjun sentteriksi Matti Järvisen tasoisia pelimiehiä. Lisäksi joukkue lähtee tämän illan kamppailuun hakemaan ehjää kuusikymppistä alle, koska vaikka joukkue on viime otteluista voittoja raapinut ei Tapparan pelillinen ilme ole ollut viime otteluissa aivan parasta luokkaa. Tästä hyvänä esimerkkinä taannoinen Sport kamppailu, joka oli joukkueelta täydellinen ohipeli.

Ylivoimapelaaminen tulee olemaan jälleen isossa roolissa ja siihen kirvesrinnat varmasti erityisesti panostavat. Joukkueen ylivoimapelaaminen on ollut todella hyvää läpi kauden ja prosenttien valossa se on koko liigan neljänneksi parasta. Lisäksi kapteeni Jukka Peltolan paluu Venäjän EHT-turnauksen jälkeen kokoonpanoon on jo pelkästään iso juttu valmistautumisen ja joukkuehengen kannalta.

Embed from Getty Images

 

Ilves

Ilveksen otteet ovat ailahdelleet pitkin kautta ja myös viime otteluissa voittoa on seurannut turhan usein tappio tai päinvastoin tappion jälkeen on tullut helpottava voitto. Ennen tätä iltaa joukkue on sarjassa sijalla 13 ja eroa pudotuspeliviivaan on tarkalleen 13 pistettä, joten voitto ja sen tuomat kolme pistettä olisi iso helpotus taistelussa pudotuspelipaikasta.

Edellisessä kamppailussa TPS vastaan joukkue esitti todella hyvää tekemistä ja pitkään näyttikin siltä, että Ilves ottaa helpottavan voiton, mutta viimeinen kymppi oli joukkueelta todella heikko. TPS tuli kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta jatkoajalla ohi, joten lohdutukseksi tullut yksi piste ei juuri joukkuetta lämmittänyt.

Embed from Getty Images

Ilves pääsee illan kamppailuun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, mutta yksi tärkeä palanen puuttuu, kun Otto Koivula on nuorten Leijonien mukana MM-kisoissa. Ilveksen joukkueesta löytyy kyllä laatua erityisesti hyökkäyssuuntaan, mutta puolustuspelaamisen pitää olla tiiviimpää mitä kauden aikana on nähty. Myös viime aikoina puolustus on vuotanut ja kun katsotaan viittä viimeisintä peliä on joukkue päästänyt yhteensä 13 maalia eli lähes kolme maalia ottelua kohden, joka on aivan liikaa, jotta pudotuspelipaikasta voidaan haaveilla. Tämän illan kamppailuun joukkue tarvitsee hyvän alun ja sen on pystyttävä pitämään Tappara poissa maalipaikoilta, jotta voitosta voidaan taistella. Hyökkäyssuuntaan Ilveksen tärkein ketju on ehdottomasti Sami Sandellin johtama hyökkäystrio, jossa laidoilla pelaa Eemeli Suomi sekä Ville Meskanen. Kolmikko on tehnyt hyvin tulosta viime otteluissa ja sitä kaivataan myös tämän illan kamppailussa. Myös uusi ulkomaanapu Bill Thomas on aloittanut varsin mukavasti tehojen puolesta ja kolmeen otteluun on syntynyt tehot 1+1.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Tänään pelataan siis perinteikäs Tampereen paikallisottelu, johon Tappara lähtee selkeänä ennakkosuosikkina. Kolme edellistä paikallisottelua ovat olleet Tapparan juhlaa, joten olisi suotavaa, että tänään nähtäisiin tasainen ja jännittävä jääkiekko ottelu jo pelkästään molempien joukkueiden fanien takia. Ottelun alku ja erityisesti erikoistilannepelaaminen tulee näyttelemään isoa roolia tämän illan kamppailussa. Varsinkin, kun joulunpyhät ovat olleet välissä on mielenkiintoista nähdä kummalla joukkueella on valmistautuminen onnistunut paremmin illan kamppailuun. Gee veikka tasaisempaa ottelua mitä kauden aiemmissa paikallispeleissä on nähty, mutta siitä huolimatta Tappara kairaa rutiinilla tarvittavan maalin tai kahden voiton itselleen, joten ykköstä vain pitkävetoon.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.