Scroll Top

SM-liiga ennakko – Loistavasti kotonaan pelannut SaiPa saa vieraakseen Jukurit

Liigaviikko alkaa tänään ja Geen ennakossa suunnataan Lappeenrantaan, jossa loistavasti kotonaan pelannut SaiPa saa vieraita Mikkelistä, kun Jukurit luistelee vastaan illan kamppailussa. Viime kaudelle joukkueiden kohtaamiset menivät tasan kaksi-kaksi, mutta silti Jukurit on ollut hankala vastustaja SaiPalle, sillä mikkeliläiset ovat voittaneet joukkueiden kolme edellistä runkosarjakohtaamista. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen lokakuun lopussa ja silloin Jukurit oli kotonaan parempi maalein 4-2.

 

Lähtökohdat illan otteluun

SaiPa

SaiPa hävisi edellisen ottelunsa JYP:lle vieraissa jatkoajan jälkeen maalein 4-3, mutta tappiosta huolimatta joukkueen viime otteluiden vire on ollut hyvä, sillä se on ottanut kolmesta peräkkäisestä ottelusta pisteitä, joista kaksi on vielä täysiä kolmen pisteen voittoja. SaiPa on ollut tällä kaudella todella heikko vierasjoukkue, mutta taas kotona joukkue on pelannut äärimmäisen hyvin eikä se ole hävinnyt kymmenestä kotipelistään kuin yhden.

SaiPa kärsi lähes koko syksyn pahasta loukkaantumissumasta eikä se päässyt pelamaan montaakaan ottelua parhaalla kokoonpanolla. Nyt joukkueessa näyttää kuitenkin hyvältä ja maaottelutauon aikana SaiPa sai monta tärkeää pelaajaa takaisin kokoonpanoon kuten esimerkiksi hyvin kauden aloittaneen hyökkääjä Emil Oksasen, joka onkin paluunsa jälkeen pelannut pirteästi.

Alkukaudesta SaiPa oli pitkälti Tyler Morleyn ja David Goodwinin varassa, mutta nyt esiin on noussut muitakin pelaajia. Esimerkiksi viime kaudella loistanut Topi Nättinen on tehnyt viime viikkoina hyvin tehoja ja viimeiseen kahdeksaan otteluun mies on tehnyt pisteet 0+9, h´joten alkukaudesta kadoksissa ollut vire alkaa pikkuhiljaa löytyä

Embed from Getty Images

SaiPan erikoistilannepelaaminen on toiminut todella hyvin läpi kauden niin yli kuin alivoimankin osalta. Joukkueen ylivoima on prosenteissa aivan sarjan kärkipäätä ja vain KooKoo:lla ja TPS:llä on parempi ylivoima kuin SaiPalla. Samoin alivoima on ollut hyvällä tasolla ja se on prosenttien valossa aivan liigan terävintä kärkeä, joten noiden tilastojen valossa joukkueen on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.

SaiPalla on myös puolustus ruvennut löytämään oikean sapluunan ja pakkiparit ovat pikkuhiljaa alkaneet hioutua yhteen eikä muutoksia ole tarvinnut viime otteluissa juurikaan tehdä. Joukkueen viimeisin hankinta alakertaan oli kanadalaispuolustaja Brenden Kichton, joka on ollut erityisesti kiekollisessa pelaamisessa todella iso apu joukkueelle ja tehnyt todella hyvin tehoja pelaamissaan otteluissa. Kichton on tehnyt kymmenessä pelissä jo kolme maalia, joka on joukkueen puolustajista eniten vaikka mies on pelannut puolet vähemmän otteluita kuin muut puolustajat. Toki oman pään pelaamisessa riittää vielä parannettavaa, mutta hyökkäyssuuntaan mies on antanut kovat näytöt taidoistaan ja erityisesti ylivoimalla miehestä tulee olemaan paljon iloa tämän kauden otteluissa.

Embed from Getty Images

 

Jukurit

Jukurit on pelannur Pekka Kangasalustan alaisuudessa varsin hyvän kauden tähän asti joukkue taistelee tosissaan pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa mukavasti sijalla 10 eikä matkaa viimeiseen suoraan pudotuspelipaikkaan ole kuin kolme pistettä, jota pitää hallussaan juuri illan vastustaja SaiPa. Viime viikolla joukkue pelasi kolme ottelua, joista saaliina oli kaksi tappiota ja yksi voitto. Toki kaksi ensimmäistä ottelua oli kovia joukkueita Tapparaa ja Kärppiä vastaan, mutta lauantain kotiottelussa Pelicansia vastaan joukkue pystyi kairaamaan tärkeän 4-2 voiton. Muutenkin joukkueen vire on ollut viime aikoina hyvä, sillä Jukurit on seitsemästä edellisestä ottelustaan voittanut peräti viisi ja hävinnyt vain kahdesti.

Jukureiden hyökkääjistä esiin pitää nostaa lokakuun lopussa joukkueeseen hankittu Vadim Pereskokov, joka on osoittautunut joukkueelle todella hyväksi hankinnaksi. Viime kaudella venäläishyökkääjä kävi kokeilemassa Pelicansissa, mutta miehen otteet eivät vielä silloin vakuuttaneet ja sopimus purettiin kesken kauden. Jukureissa mies on onnistunut todella hyvin ja kahdeksaan otteluun on syntynyt tehot 3+3.  Pereskokovin lisäksi loukkaantumisen jälkeen hyökkäykseen palannut Mika Partanen on pelannut varsin kelvollisesti, joten joukkueen hyökkäyksessä löytyy yllättävän paljon leveyttä vaikka suurimpia tehoja odotetaan Julius Vähätalolta, Jesper Piitulaiselta ja kumppaneilta. Tänään joukkueen hyökkäyksestä puuttuu todella iso palanen Turo Asplund, joka on ilmeisesti loukkaantumisen takia sivussa, koska mies ei pelannut myöskään viime lauantain Pelicans kamppailussa.

Jukureilla on toiminut erikoistilannepelaaminen kauden aikana hyvin vaikka sen ylivoima ei olekkaan ollut aivan yhtä hyvää kuin illan vastustaja SaiPalla. Joukkueella on ylivoimalle kuitenkin todella hyvä täsmäase nimittäinen puolustaja Teemu Suhonen, joka on tehnyt tällä kaudella jo kuusi maalia, joista peräti neljä on syntynyt ylivoimalla.

Arvio

Jukurit on ollut viime kohtaamisissa ikävä vastustaja SaiPalle, mutta siitä huolimatta kotijoukkue lähtee illan kamppailuun suosikkina. Ottelun alku tulee näyttämään paljon suuntaa illan kamppailulle ja mikäli loistavasti kotonaan pelannut SaiPa pääsee alussa nopeasti johtoon voi numerot olla isommatkin. Toisaalta Jukurit on pelannut vieraissa tällä kaudella pirteää kiekkoa vaikka vieraspelien tulokset ovatkin viimeisen reilun kuukauden ajalta olleetkin suhteellisen murheelliset. Arvio illan ottelusta on, että SaiPa jatkaa hyvää kotivirettään ja ottaa kamppailusta niukan, mutta selvän 4-2 kotivoiton..

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.