CHL raportti – SaiPa, HIFK, JYP ja KalPa 16 parhaan joukkoon

Gamblers CHL

SaiPa eteni hienosti jatkoon CHL:n  pudotuspeleissä kukistettuaan Tapparan kaksiosaisessa otteluparissa yhteismaalein 6-2.

Tiistain otteluun Tappara lähti selkä seinää vasten hävittyään avausottelun kotonaan maalein kaksi nolla. Tappara saikin ottelun alkuun hyvän tilaisuuden, kun SaiPan Ville Vainikainen otti jäähyn korkeasta mailasta. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta ja numerot säilyivät nollassa nollassa. Jäähyn jälkeen kotijoukkue sai paikkansa ja rokotti kylmän viileästi pelin yhteen nollaan. Maalintekijänä Tero Koskiranta, joka sai loisto syötön puolustaja Simon Backmanilta.  Tappara ei kuitenkaan luovuttanut vaan tuli tasoihin avauserän lopussa Manu Honkasen maalilla.

Toinen erä olikin sitten maalijuhlaa. SaiPa meni aluksi 2-1 johtoon Mikael Kurosen maalilla, mutta Tappara tasoitti vajaa minuuttia myöhemmin Manu Honkasen illan toisella osumalla. Tappara maalista ei ehtinyt kulua, kun reilu minuutti ja taas syttyi punalamppu kotijoukkueen toimesta. Maalintekijänä CHL:ssä hyvin esiintynyt Eetu Koski. Erän lopussa Tappara valmentaja Jussi Tapola otti maalivahdin pois, jotta joukkue saisi kurottua etumatkaa kiinni, mutta erätauolle mentiin kotijoukkueen 3-2 johto lukemissa.

Otteluparin ratkaisu nähtiin kolmannen erän alussa. Jan-Mikael Järvinen otti jäähyn ja SaiPa pääsi ylivoimalla. Ylivoimaa ei ehtinyt kulua kuin puoli minuuttia, kun SaiPan tuore vahvistus Brock Trotter laukoi kiekon näyttävästi yläkulmaan ja lukemat muuttuivat 4-2. Ottelun loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua ja SaiPa korjasi ottelusta hienon 4-2 voiton ja  eteni näin ollen jatkoon yhteismaalein 6-2.

SaiPa eteni CHL:ssä jo 16 parhaan joukkoon ja kohtaa seuraavalla kierroksella ruotsalaisen Växjö Lakersin.

HIFK, JYP ja KalPa jatkavat CHL:ssä

Helsingissä nähtiin tiukka ja maalirikas taistelu HIFK:n ja TPS:n välillä. Kahden ensimmäisen erän aikana johtopaikka vaihtui tiuhaan ja päätöserään lähdettiin tasaisista 3-3 lukemista. HIFK näytti matkaavan jatkoon, kun Teemu Eronen iski HIFK johtoon ajassa 54.09. TPS oli kuitenkin toista mieltä ja joukkue nousikin tasoihin vajaa minuutti ennen loppua Elmeri Erosen maalilla. Voittajaa jouduttiin hakemaan jatkoajalta, mutta sekään ei tuonut ratkaisua ja lopulta mentiin aina rankkareihin asti, jossa HIFK oli parempi ja eteni näin ollen 16 parhaan joukkoon.

Jyp ja KalPa kohtasivat ruotsalais vastustajansa vieras kaukalossa. Molemmat joukkueet olivat vaikeuksissa ja hävisivät ottelunsa, mutta avaus-osissa hankittu johto riitti lopulta jatkopaikkaan ja sitä kautta 16 parhaan joukkoon.

Suomalaisjoukkueiden jatko-ohjelma CHL:n pudotuspeleissä