Scroll Top

KHL – Jokerit aloittaa tänään konferenssin välierät Moskovan TsSKA vastaan

Helsingin Jokerit aloittaa tänään KHL:n pudotuspelien toisen kierroksen eli konferenssin välierät Moskovan TsSKA vastaan Moskovassa. Runkosarjassa Jokerit voitti TsSKA:n kotona puhtaasti maalein 4-0 ja vieraissa puolestaan tuli niukka 2-1 jatkoaikatappio, joten tiukka pudotuspelisarja on ennakoitavissa vaikka Jokerit altavastaajana sarjaan lähteekin. Joukkueet kohtasivat myös viime kaudella pudotuspeleissä ja silloin moskovalaiset olivat parempia suoraan otteluvoitoin 4-0.

 

Ennakkoasetelmat

Jokerit

Jokerit aloitti pudotuspelit hyvin ja joukkue pudotti avauskierroksella Sotshin tyylikkäästi voitoin 4-1. Varsinkin kärkipelaajat Eeli Tolvasen johdolla saivat hyvin onnistumisia alle mikä lupaa hyvää myös jatkoa ajatellen. Tolvanen oli monessa pelissä isossa roolissa ja mies  ratkaisi sarjan viimeisen ottelun käytännössä yksinään tekemällä tärkeän tasoitusmaalin sekä jatkoajalla syntyneen voittomaalin. Nuorukainen johtaakin tällä hetkellä pudotuspelien maalipörssiä viidellä osumallaan.

KUVA: Jokerit

Jokereiden puolustus sekä maalivahtipeli on toiminut myös hyvin, joten joukkue voi lähteä todella luottavaisin mielin tänään alkavaan ottelusarjaan. Puolustajista Sami Lepistö on onnistunut hyvin myös kiekollisessapelissä ja mies onkin saalistanut viidessä playoff-ottelussa tehot 0+5. Vielä hurjemmassa iskussa on pudotuspeleissä ollut Matt Gilroy, joka on tehnyt viidessä ottelussa hurjat tehot 1+8 ja mies johtaakin ylivoimaisesti puolustajien pistepörssiä. Maalivahteja Jokerit on peluuttanut tasaisesti ja molemmat molarit ovat pelanneet kohtuu hyvin,mutta kaksikosta Ryan Zapolski on pelannut ainakin tilastojen valossa vahvemmin, joten olisi loogista, että mies aloittaisi tänään myös Jokerien maalilla. Zapolski on pelannut pudotuspeleissä kolme ottelua torjuntaprosentin ollessa 94.5 ja päästettyjen maalien keskiarvo on myös hyvä 1.58 ottelua kohden.

Kuva: Jokerit

Erikoistilannepelaaminen on myös ollut kunnossa pudotuspelien alkuun. Joukkueen ylivoima on prosenttien valossa toiseksi parasta kaikista playoff-joukkueista peräti 34.5 prosenttista. Lisäksi myös joukkueen alivoima on toiminut hyvin yli 90 prosenttisesti, mutta tässä tulevassa ottelusarjassa joukkueen alivoima joutuu ensi kertaa todenteolla testiin.

Jokerit sai ennen ottelusarjan alkua hyviä uutisia, kun pitkään sivussa ollut Antti Pihlström tekee paluun joukkueen kokoonpanoon. Miehen panos tulee olemaan todella tärkeä joukkueelle jo pelkästään kokemuksen takia. Ennen loukkaantumistaan Pihlström muodosti hyvän tutkaparin Marko Anttilan kanssa, joten jännä nähdä pelaavatko miehet samassa ketjussa myös pudotuspeleissä.

Kuva: Jokerit

 

TsSKA Moskova

Moskovan TsSKA:n runkosarja ei välttämättä ollut pelillisesti yhtä hyvä kuin esimerkiksi viime vuonna vaikka joukkue olikin lännen konferenssissa toinen heti Pietarin SKA:n jälkeen. Pudotuspelien alkaessa joukkue oli kuitenkin heti iskussa ja se pudotti jatkosta toisen moskovalaisseuran Spartakin suoraan voiton 4-0.

TsSKA:n joukkueesta löytyy leveyttä tasaisesti ja lähes, jokainen kenttä pystyy maalien tekoon. Suurimmat syömähampaat pudotuspelien avauskierroksella olivat Maxim Shalunov sekä Mikhail Grigorenko, jotka molemmat tekivät kolme maalia mieheen neljässä ottelussa. Lisäksi myös Kirill Kaprizov pelasi hyvin saalistaen neljässä ottelussa tehot 0+3.

Puolustajat eivät pudotuspelien avauskierroksella juuri pisteitä keränneet, joten kiekollista taitoa ei välttämättä ole yhtä paljon kuin Jokereilla, mutta oman pään pelaamisessa onkin TsSKA:n puolustuksen suurimmat vahvuudet. Joukkue nimittäin jätti avauskierroksella neljässä ottelussa Spartakin kolmesti nollille ja päästi sarjan neljässä ottelussa vain yhden maalin, joten puolustuspelaaminen on todellakin yksi joukkueen vahvuuksista.

Erikoistilannepelaaminen on Jokereiden tapaan myös TsSKA:lla hallussa. Ylivoima ei ollut prosenttien valossa yhtä hyvää kuin tämän iltaisella vastustajalla, mutta alivoima puolestaan oli sitäkin parempaa. Moskovalaisten ylivoima oli avauskierroksella 20 prosenttista, joka on ihan hyvää tasoa, mutta kun otetaan kaikki joukkueet huomioon oli ylivoima tilastojen valossa vasta kahdeksanneksi parasta. Alivoima sitä vastoin oli täydellistä, joten joukkueelle ei ole helppo maaleja tehdä. TsSKA on pelannut pudotuspeleissä 13 alivoimaa eikä ole päästänyt vielä maaliakaan, joten kova haaste on Jokereilla mikäli maaleja meinaavat moskovalaisten päätyyn tehdä.

 

Arvio ottelusarjasta

TsSKA:lla on ottelusarjassa kotietu ja se voikin nousta isoon rooliin tässä sarjassa. Runkosarjassa joukkueiden kohtaamiset olivat tasaisia, mutta niillä tilastoilla ei ole enää mitään virkaa, kun kiekko tänään tippuu ensi kertaa jäähän. Jokereiden kannalta olisi todella tärkeää saa yksi vierasvoitto heti sarjan alussa mikäli joukkue mielii tästä parista jatkoon. Jokereiden peli on ollut hyvällä tasolla, mutta nyt joukkueen iskukyky mitataan vasta kunnolla. Gee veikkaa tasaista sarjaa, jossa mennään vähintään kuudenteen otteluun. Jos Jokerit saa ottelusarjaan hyvän alun sillä on mahdollisuudet jatkoon, mutta siitä huolimatta Gee veikkaa, että TsSKA jatkaa konferenssi finaaleihin voitoin 4-2.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.