Scroll Top

Liiga – TPS kohtaa Ässät päätöskierroksella

SM-liigan runkosarja lähestyy loppuaan ja päätöskierros pelataan tänään maanantaina. Sijoitukset ovat monen joukkueen osalta jo ratkenneet, mutta viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta käydään päätöskierroksella tiukka taistelu Ässien ja Pelicansin välillä. Gee käykin tässä ennakossa läpi Turussa pelattavan TPS:n ja Ässien välisen ottelun, jossa molemmilla joukkueilla on vielä panosta jäljellä. TPS taistelee runkosarjan kakkos paikasta ja Ässät taas viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten jännitysnäytelmä on varmasti luvassa. TPS on hallinnut keskinäisiä otteluita tällä kaudella ja se on voittanut viidestä keskinäisestä ottelusta neljä.

Ennakkoasetelmat

Kävi tämän illan ottelussa miten tahansa on TPS:n kausi ollut tasapainoisin ja tuloksellisesti paras tämän vuosikymmenen puolella. Joukkue lähtee maanantai-iltaan runkosarjan sijalta kaksi ja voitolla se pystyy myös säilyttämään kakkos paikkansa. TPS pelasi edellisen kerran lauantaina ja se voitti vaikeuksien kautta vieraissa SaiPan lukemin neljä-kaksi.

Embed from Getty Images

Vaikka TPS on sarjan kärkipäässä ja se lähtee playoff kevääseen hyvistä lähtökohdista on joukkuetta silti vaivannut viime viikkoina tehottomuus. Ennen viime lauantain SaiPa kamppailua joukkue ei ollut tehnyt seitsemässä edellisessä ottelussä yhdessäkään yli kahta maalia. Tätä voi osittain selittää se, että muutama avainhyökkääjä oli useamman ottelun sivussa loukkaantumisten takia.

Sitä vastoin turkulaisten erikoistilannepelaaminen on viime kierroksilla ollut todella hyvää. Niin yli kuin alivoimakin on prosenttien valossa ollut liigan kärkipäätä. Myös joukkueen maalivahtipeli on ollut hyvää ja kumpikin maalivahti kaksikosta Georgiev-Setänen on esittänyt maalinsuulla hyviä otteita, joka lupaa hyvää myös kevättä ajatellen.

Embed from Getty Images

Ässät on pelannut viime aikoina varsin ailahtelevasti ja se on ottanut seitsemästä viime ottelusta vain yhden kolmen pisteen voiton. Siitä huolimatta porilaiset on hyvin mukana taistelussa viimeisestä  pudotuspelipaikasta. Ottamalla kolmen pisteen voiton turkuhallissa varmistaa Ässät sillä paikkansa kuuden joukkoon ja sitä kautta puolivälieriin.

Embed from Getty Images

Kotijoukkueen ohella myös Ässät on tuskaillut viime viikkoina maalinteon kanssa. Joukkue on tehnyt kymmenessä viime ottelussa vain seitsemäntoista maalia eli alle kaksi ottelua kohden, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja ei ole tullut. Maalintekoa on myös vaikeuttanut todella heikko ylivoimapelaaminen. Ässien ylivoima on ollut koko kauden todella heikkoa ja prosenttien valossa vain HIFK:n ylivoima on ollut heikompaa.

Vaikka Ässät päästi edellisessä HIFK ottelussa kuusi maalia on joukkueen puolustuspeli toiminut viime aikoina varsin mukavasti. Kymmenessä viime ottelussa joukkue päästänyt 21 maalia, joka on liigassa kuudenneksi vähiten.

Arvio

Ottelu on molemmille joukkueille runkosarjan päätöskamppailu. Kummallakin joukkueella riittää vielä panosta, joten lähtökohdat illan otteluun ovat mielenkiintoiset. Kotijoukkue TPS lähtee kamppailuun ennakkosuosikkina, mutta voitto ei ole sille todellakaan selvä. Avausmaalin merkitys on todella iso ja se näyttääkin suuntaa illan kamppailussa. Tasainen kamppailu luvassa, josta kotijoukkue korjaa niukan voiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.