Scroll Top

Liiga – SaiPa kaappasi huippulupaus Urho Vaakanaisen

Saipa

Jääkiekon SM-liigajoukkue SaiPa teki kovan kaappauksen, kun se hankki riveihinsä nuoren puolustajalupauksen Urho Vaakanaisen. Vaakanaisen ja SaiPan sopimus on vuoden mittainen.

Embed from Getty Images

18 -vuotias huippulupaus pelasi päättyneen kauden JYP:ssä, jossa 41 otteluun syntyi tehopisteet 2+4. Nuorukaisen saaminen Lappeenrantaan on sikälikin kova juttu, että ikäluokkansa parhaimpiin pelaajiin maailmassa lukeutuvalla Vaakanaisella oli kysyntää myös Suomen rajojen ulkopuolella, koska esimerkiksi SHL seura Frölunda oli kiinnostunut hankkimaan Vaakanaisen joukkueeseen.

Vaakanainen on monissa arvioissa nostettu pelaajaksi, joka varataan ensi kesän varaustilaisuudessa heti ensimmäisellä kierroksella, joten nuorukaisen potentiaali on valtava. Puolustaja lupaukselle on varmasti luvassa peliaikaa sekä roolia SaiPan ensi kauden joukkueessa.

Nuorukaisen tulossa SaiPaan painoi varmasti myös se, että joukkueen päävalmentajana aloittaa Tero Lehterä. Kaksikolla on yhteistä historiaa aina Bluesin C -junioreista lähtien sekä myös toissa kaudelta, jolloin Vaakanainen pelasi Bluesin liigajoukkueessa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.