NHL – Aleksander Barkov latoi hattutempun viime yön kierroksella – Mikko Rantanen oli myös hurjalla pelipäällä

Suomalaispelaajat olivat vahvasti esillä viime yön NHL:kierroksella. Tottakai Suomen tähtipelaajat tekivät jälleen vahvaa tulosta, mutta myös kärkipelaajien takaa löytyi onnistumisia, kuten Montrealin suomalaisduolta  Artturi Lehkonen sekä Jesperi Kotkaniemi.

Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen hurjassa iskussa yön NHL.kierroksella

Suurimmat otsikot viime yönä keräsi tutut nimet Floridan Aleksander Barkov ja Coloradon Mikko Rantanen. Barkov oli hurjalla pelipäällä, kun hänen edustamansa Florida kohtasi kotonaan Toronton. Suomalainen oli 4-3 voittoon päättyneessä ottelussa vahvasti esillä, kun. Barkov teki jo varsinaisella peliajalla kaksi maalia. Tapparan kasvatti huipensi iltansa hattutemppuun, kun mies viimeisteli Floridan voittomaalin jatkoajalla, Vaikka tämä kausi on suomalaiselle jo kuudes NHL:ssä niin viime yön hattutemppu oli vasta ensimmäinen Barkovin suhteellisen pitkällä NHL-uralla.

Mikko Rantanen jatkoi viime yönä niitä käsittämättömiä otteita mitä suomalaishyökkääjä on kentällä tehnyt käytännössä koko kauden. Rantasen edustama Colorado voitti kotonaan Dallasin maalein 6-4 ja joukkueen ykkösketju vastasi Coloradon kuudesta maalista peräti viidestä. Suomalainen keräsi ottelussa jälleen kovat tehot 2+1 ja samalla miehen pisteputki venyi 14 otteluun. Nousiaisten poika on tehnyt nyt 33 otteluun tehot 15+41 eli 56 pistettä, joka on 1,7 pistettä ottelua kohden. Rantanen johtaa edelleen sekä piste että syöttöpörssiä, joten tästä kaudesta on tulossa ylivoimaisesti paras suomalaispelaajan kausi 2000-luvulla, mikäli vain Rantanen kestää loppukauden terveenä eikä mitään pitkiä loukkaantumisia tule.

Montrealin suomalaiset oli viime yönä pelipäällä

Montreal Canadiensin suomalaiskaksikko Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi olivat tehokkaina, kun Montreal voitti kotonaan Ottawan maalein 5-2. Lehkonen saalisti ottelussa tehot 0+2 ja Kotkaniemi puolestaan tehot 1+1. Lehkonen syötti toisessa erässä Kotkaniemen tekemän 2-2 tasoitusmaaliin. Päätöserässä molemmat olivat alustamassa Paul Byron tekemää ratkaisevan tuntuista 4-2 maalia. Pisteet olivat molemmille suomalaisille tärkeitä, sillä kumpikin on viettänyt viime aikoina pisteiden valossa pientä hiljaiseloa.

Yön muut suomalaiset

Viime yön kierroksella myös muutamat muut suomalaispelaajat keräsivät tehoja. Buffalon Rasmus Ristolainen, Pittsburghin Olli Määttä sekä Nashvillen Miikka Salomäki keräsivät kukin yhden syöttöpisteen viime yön otteluissa. Maalien makuun puolestaan pääsivät Columbuksen Markus Nutivaara sekä Vancouverin Markus Granlund, jotka kumpikin tekivät maalin mieheen.

Maalivahdeista tolppien välissä oli vain Nashvillen Juuse Saros, joka pelasi todella loistavasti voitto-ottelussa New Jerseytä vastaan. Saros torjui ottelussa 33 kiekkoa ja päästi vain yhden maalin selkänsä taakse ja senkin aivan päätös erän lopussa, kun vain noin puolitoista minuuttia oli peliaikaa jäljellä.