Scroll Top

Liiga – Ilves saa vieraita Kouvolasta

Tänään on liigan ohjelmassa kaksi ottelua ja tässä ennakossa pureudutaan toiseen niistä eli Ilveksen ja KooKoon väliseen otteluun. Joukkueet pelasivat viime kaudella tiukkoja otteluita ja voitot menivät niissä tasan kaksi kaksi. Mikä erikoisinta niin jokainen viime kauden keskinäinen ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon.

Ottelun lähtökohdat

Ilves on pelannut ennen illan kamppailua neljä ottelua liigassa ja voittanut niistä kaksi. Edellinen ottelu sillä on lauantailta, jossa se kärsi kirvelevän tappion KalPalla. Ilves on pelannut alkukaudesta varsin pirteää jääkiekkoa ja Karri Kiven kädenjälki alkaa pikkuhiljaa näkyä joukkueessa. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut viihdyttävää ja varsinkin tasakentällisin Ilves on onnistunut luomaan hyvin maalintekopaikkoja. Parasta antia on ollut joukkueen 2 kenttä, jossa pelaavat Teemu Rautiainen, Sami Sandell ja Aleksi Mustonen. Koko hyökkäyskolmikko on onnistunut hyvin alkukaudesta sekä maalien että pisteiden valossa.

Ilveksen puolustus sitä vastoin on ollut varsin heikkoa. Joukkue on pelannut maalirikkaita otteluita alkukaudesta, mutta omiin menee silti aivan liikaa maaleja. Erikoistilannepelaaminen on ollut joukkueelta todella heikkoa ja erityisesti alivoimapelaamisen kanssa riittää joukkueella miettimistä. Lisäksi otteluiden loput Ilveksen pitää pelata paremmin. Joukkue on ollut sekä Tapparaa että KalPaa vastaan kuskin paikalla, mutta menettänyt voiton ja pisteitä todella heikon loppuminuuttien pelaamisen takia.

Embed from Getty Images

KooKoon pelaaminen on ollut todella vuoristorataa kauden ensimmäisissä otteluissa. Alla on hieno jatkoaikavoitto HIFK:sta, mutta viime perjantaina joukkue hävisi TPS:lle tylyin 8-2 lukemin. Tässä valossa joukkueelta voi odottaa illan kamppailussa ihan mitä tahansa. Joukkueen puolustuspelaaminen on yskinyt alkukaudesta pahasti ja myös viisikkopelaamisen kanssa on vielä paljon tekemistä. Joukkueen on ollut todella vaikea saada ehjää 60 minuuttista alkukauden otteluissa.

KooKoon parasta antia on ollut erikoistilannepelaaminen. Joukkueen ylivoima on ollut aivan liigan kärkipäätä ja myös alivoimapelaaminen ollut kiitettävällä tasolla. Tuhoa  ylivoimalla on kylvänyt kolmikko Kai Kantola, Josh Green ja Juha-Pekka Haataja. Erityisesti Haataja on ollut alkukaudesta hurjalla pelipäällä ja mies on paukuttanut neljässä ottelussa seitsemän tehopistettä. Lisäksi joukkue saa hyökkäykseen tärkeän pelaajan, kun Jarkko Malinen palaa loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon.

Embed from Getty Images

Arvio

Ottelupari on todella tasainen, mutta Ilves lähtee otteluun silti suosikkina. Ilves on pelannut joukkueena paremmin alkukaudesta ja mikäli se pysyy vain jäähyaitiosta poissa voi voitto olla lähellä. KooKoo on elänyt alkukaudesta ylivoiman ansiosta, mutta muuten pelin taso erityisesti vieraskentällä on ailahdellut liikaa. Jos betsejä mietitte niin maalin tai kahden voittoa kotijoukkueelle.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.