Otteluraportti Tappara – Kärpät 20.4

Kärpät 2-3 voittoon tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen.

Ensimmäisen erän alussa Kärpillä oli vahva paine Tapparan päädyssä ja juuri, kun Tappara sai pelinjuonesta kiinni onnistui Kärpät maalinteossa. Markus Nutivaara laukoi viivasta ja Julius Junttila ohjasi ohi hölmistyneen Juha Metsolan. Loppu erä mentiinkin Tapparan komennossa ja kuin ihmeen kaupalla sai Tomi Karhunen pelastettua Kärpät 2-0 hyökkäyksestä huikealla patja torjunnallaan. Erätauolle siirryttiin Kärppien 1-0 johdossa.

Toisen erän alku oli Tapparalta hurja. Ensin Pekka Jormakka laukoi upealla lyöntilaukauksella joukkueen tasoihin 1-1 ja heti perään Josh Green teki ylivoimalla 2-1. Tappara sai huikean hurmoksen maaleista päälle, joka kesti erän loppupuolelle, kunnes Tappara pääsi ylivoimalle ja monen virheen seurauksena Esa Pirnes pääsi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon ja niittasi lukemiksi 2-2. Tämän jälkeen Kärpät sai pelistä otetta ja loi hyviä paikkoja, mutta erätauolle mentiin kuitenkin lukemissa 2-2.

Kolmanteen erään Tappara sai jälleen lisää puhtia ja onnistuikin luomaan jatkuvasti vaarallisia paikkoja. Välillä tuntui, että Kärpiltä oli voimat lopussa, kun Tapparan pelaajat tuntuivat luistelevan joka puolelta ohi. Lukuisista huikeista tilanteista huolimatta maaleja ei enää nähty ja joukkueet lähtivät pukukoppeihin valmistautumaan jatkoerään.

Jatkoerä oli tasaista vääntöä ja molemmilla oli paikkansa, mutta sankariksi nousi ajassa 74:35 Julius Junttila pitkän pyörityksen ja käsittämättömän pompun seurauksena. Syötön maaliin kirjautti Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen Ottelu oli kova vauhtista ja miellyttävää katseltavaa.

Riittääkö Tapparalla vielä rahkeet nousuun? Se nähdään keskiviikkona Oulussa, kun sarja on katkolla Kärpille.

Ottelusarja on tilanteessa 3-1 Kärpille.