Scroll Top

Liiga – Ässät saa vieraita Vaasasta

Jääkiekon SM-liigassa pelataan keskiviikkona kaksi ottelua. Tässä ennakossa Gee käy läpi kasitien derbyn, jossa kohtaavat Ässät ja Sport. Viime kaudella runkosarja kohtaamiset menivät Sportille voitoin 3-1, joten Ässillä on varmasti hampaankolossa viime vuodesta.

Ottelun lähtökohdat

Ässien alkukausi on ollut hankala ja joukkueella on vasta yksi kolmeen pisteen voitto plakkarissa. Erityisesti maalinteko on ollut joukkueella hankalaa ja Ässät on tehnyt seitsemässä ottelussa vain 11 maalia. Myös joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut varsin heikkoa alkukaudesta. Sekä ylivoima että alivoima tilastot ovat joukkueella sarjan heikoimpia.

Vaikka Ässien alkukausi on ollut hankala on se silti pystynyt kotonaan esiintymään varsin kelvollisesti. Joukkue on voittanut neljästä kotipelistään kolme, kun taas vieraissa se on hävinnyt kaikki pelinsä. Jyrki Ahon suojatit voittivat edellisessä ottelussa Pelicansin, joten joukkue voi lähteä keskiviikon otteluun varsin levollisin mielin.

Embed from Getty Images

Sport on ollut alkukaudesta todella hyvässä vireessä ja joukkue on voittanut kuudesta ottelustaan neljä. Erityisesti vieraskentällä joukkue esiintynyt erinomaisesti ja se onkin voittanut kaikki kolme otteluaan vieraissa. Viime lauantaina se kaatoi Vaasassa kestomenestyjä Kärpät vahvan esityksen jälkeen numeroin 4-1.

Sportilla on toiminut alkukaudesta jokainen osa-alue, mutta erityisesti erikoistilannepelaaminen on ollut kiitettävällä tasolla. Sportin alivoima on ollut liigan parasta ja myös ylivoima toiminut kelvollisesti. Vaikka Sportin peli onkin toiminut niin ykköskentän tekeminen vaatii vielä hiomista. Täksi kaudeksi hankittu Markus Nenonen vetää vielä kiikari tehoilla, joten se tuskin Tomek Valtosta tyydyttää.

Arvio

Vaikka Sport on pelannut Ässiä paremmin alkukaudesta on lähtökohdat otteluun varsin tasaiset. Avausmaalin merkitys on jälleen iso, samoin erikoistilannepelaamisen. Ottelusta tuskin mitään maalijuhlaa tulee, joten niukka maalinen tasapeli on hyvin lähellä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.