Scroll Top

Liiga – Lukko saa vieraakseen HIFK:n

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään herkullinen viiden ottelun kierros. Geen ennakossa pureudutaan kierroksen mielenkiintoisimpaan otteluun, joka pelataan Raumalla. Siinä kotijoukkue Lukko kohtaa heikosti kauden aloittaneen HIFK:n. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen lokakuun alussa ja tuolloin HIFK oli parempi maalein 3-1.

Ennakkoasetelmat

Lukko

Lukko on pelannut vahvan kauden tähän mennessä heikon viime vuoden jälkeen ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla neljä. Lukko pelasi edellisen ottelunsa viime lauantaina, kun se kaatoi kotikaukalossa Ilveksen lukemin 3-2. Lukko voi lähteä tämän päivän kamppailuun sikälikin hyvillä mielin, koska se on hävinnyt yhdeksästä kotipelistään vain yhden.

Embed from Getty Images

Pekka Virran luotsaama Lukko on pelannut todella vahvan alkukauden ja totutusti joukkue ei juuri maaleilla juhli. Lukko on tehnyt sarjassa vasta yhdeksänneksi eniten maaleja, mutta vastapainoksi joukkue on päästänyt sarjassa selvästi vähiten maaleja.

Lukon ylivoima oli vahvaa kauden alussa, mutta viime viikkoina ylivoima on kuitenkin tökkinyt. Kymmenessä viime ottelussa ylivoima on ollut liigan toiseksi huonointa prosenttien ollessa alle kymmenen, mutta viime pelissä sekin osa-alue alkoi jo toimia joukkueen tehdessä yhden ylivoimamaalin Ilveksen verkkoon. Alivoima on ollut joukkueella totutun vahvaa koko kauden ja prosenttien valossa Lukon alivoima on koko liigan parasta.

Pelaajista esiin pitää nostaa paluun Raumalle tehnyt Janne Keränen. Viime kaudella 24 maalia KalPalle tehnyt Keränen on laukonut tällä kaudella jo 11 maalia ja neljässä viime pelissä mies on osunut tolppien väliin kolmesti. Erityisen tärkeä Keränen on ollut ylivoimalla, koska miehen maaleista kolme on syntynyt ylivoimalla, joka on joukkueen kovin lukema yhdessä Arttu Ilomäen ja Toni Koiviston kanssa.

Embed from Getty Images

HIFK

HIFK ei ole tilastojen valossa pelannut kovinkaan kummoista alkukautta ja joukkue on sarjassa tällä hetkellä vasta sijalla 11. Sarjasijoitusta selittää pitkälti se, että HIFK on ollut umpisurkea vierasjoukkue. Vieraissa HIFK on saalistanut vasta yhden voiton ja pisteitäkin vieraissa on tullut vasta kuusi. Viime lauantain vieraspelissä Ässiä vastaan joukkue hukkasi kahden maalin johtonsa ja hävisi lopulta hyvästä avauserästä huolimatta maalein 3-2.

HIFK pelaa välillä erittäin hyvää jääkiekkoa, mutta joukkueen pelaamisen taso esimerkiksi ottelun sisällä ailahtelee liikaa. Viime lauantain Ässät peli oli tästä hyvä esimerkki, jossa loistavaa avauserää seurasi umpisurkea toinen erä. Joukkueessa on paljon potentiaalia, mutta hyvät otteet kotona pitää saada siirrettyä myös vieraskaukaloon, jotta sarjasijoitus nousisi playoffviivan paremmalle puolella.

Embed from Getty Images

Lisäksi erikoistilannepelaamisessa on paljon petrattavaa. Ylivoima on joukkueella ollut  kelvollista ja välillä, jopa hyvää, mutta alivoimapelissä riittää haasteita. Joukkueella on tilastojen valossa kahdeksanneksi paras alivoima, mutta prosentit tippuvat hurjasti vieraissa, jossa alivoima on kymmenen prosenttia kotikenttää huonompi.

Yksittäisistä pelaajista esiin pitää nostaa Juha-Pekka Haataja, joka on parantanut otteitaan roimasti kauden edetessä. Viimeiseen kuuteen peliin Haataja on tehnyt tehot 2+4 ja mies on joukkueen sisäisessä pistepörssissä sijalla kolme.

Embed from Getty Images

Arvio

Lukko lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Siinä missä raumalaiset ovat olleet todella vahvoja kotonaan on  HIFK puolestaan ollut todella heikko vieraissa. Ottelun alku näyttelee isoa roolia illan kamppailussa. Mikäli Lukko pääsee heti avauserässä niskan päälle ja tekee maalin tai pari on vierailla luvassa vaikea ilta. Mikäli HIFK mielii taistella pudotuspelipaikoista pitäisi myös vieraskentältä saada pisteitä. Gee veikkaa lähtökohdat huomioiden Lukolle maalin tai parin kotivoittoa, joten ykköstä vaan pitkäveto lapuille

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.