Scroll Top

Liiga – Tappara ja KalPa kohtaavat liigan kärkikamppailussa

Lauantaina pelataan SM-liigassa tuhti kuuden ottelun kierros. Jyväskylässä pelataan mielenkiintoinen kamppailu JYP:n ja Kärppien välillä. Silti kaikkien kiekkoa seuraavien katse kääntyy Tampereelle, jossa pelataan liigan kärkikamppailu Tapparan ja KalPan välillä. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen ja tuolloin KalPa otti kolme-kaksi kotivoiton, joten Tappara yrittää maksaa kalavelkoja korkojen kera.

Ennakkoasetelmat

Viime kauden mestari Tappara on ollut vahvassa iskussa koko kauden ja joukkue on edennyt voitosta voittoon ilman suurempia ongelmia. Tappara lähtee lauantain kamppailuun kolmen ottelun voittoputkessa. Kolmestatoista viime ottelusta joukkue on hävinnyt vain kaksi ja saalistanut noista kamppailuista yhteensä 29 pistettä.

Tappara on pelannut vahvaa viisikkopeliä koko kauden ja heikkoja osa-alueita sen pelaamisesta on vaikea löytää. Puolustus on liigan ehdotonta eliittiä ja kokeneen Pekka Saravon johdolla puolustus on toiminut varsin mallikkaasti viime otteluissa.

Lauantain ottelussa erikoistilannepelaaminen tulee näyttelemään iso roolia. Tapparan ylivoima on toiminut todella hyvin ja se on prosenteissa ylivoimaisesti liigan parasta. Joukkueelta löytyy hyviä kiekollisia pakkeja, jotka ampuvat viivasta laadukkaita laukauksia.

Embed from Getty Images

KalPa on yllättänyt jälleen kerran kaikki kiekkoa seuraavat ihmiset ja joukkue löytyy tällä hetkellä sarjasta sijalla kaksi. KalPan kiekkokontrolli pelaaminen on toiminut todella hyvin ja tämä on näkynyt myös tuloksissa. Neljästätoista viime ottelusta KalPa on voittanut kaksitoista ja jäänyt vain kerran ilman pisteitä.

KalPan hyökkäyspeli on toiminut todella hyvin ja ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta. Silti joukkueen tähtikenttä on ollut Jesse Mankisen johtama kolmikko, jossa pelaavat Mankisen lisäksi Tommi Jokinen sekä Matias Myttynen. Kolmikko on tehnyt tulosta illasta ja ottelusta toiseen eikä vastustajat ole saanut tuota trioa missään vaiheessa kuriin. Lisäksi Jaakko Rissanen ja Janne Keränen ovat antaneet hyvää taustatukea joukkueelle, joten ratkaisijoita joukkueelta löytyy.

Hyökkäyksen ohella KalPan puolustus on ollut alkukaudesta liigan eliittiä. Kokenut Jussi Timonen on johtanut esimerkillään nuorta puolustusta ja moni onkin nostanut rutkasti tasoaan verrattuna viime kauteen. Lauantaina sitten nähdään miten KalPan pakisto kestää, kun vastassa on Henrik Haapalan ja Veli-Matti Savinaisen tyylisiä pistelinkoja.

Embed from Getty Images

Arvio

Todella mielenkiintoinen ja tasainen ottelu on luvassa ainakin ennakkoasetelmien perusteella. Tapparan kotietu antaa joukkueelle edun, mutta KalPa on tällä kaudella näyttänyt, että se pystyy pelaamaan vieraskentällä voittavaa ja tehokasta jääkiekkoa. Avausmaalin merkitys tulee olemaan todella iso. kun marginaalit ovat muutenkin tällaisessa ottelussa todella pienet. Gee veikkaa, että ottelussa mennään pitkän kaavan kautta ja rankkarit lopulta ratkaisevat voittajan.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.