Scroll Top

Veikkausliiga – Ilves kohtaa Tammelassa HJK:n

Veikkausliigassa pelataan sunnuntaina kolmen ottelun kierros. FC Lahti kohtaa kotonaan europeleissä loistaneen RoPS:n, Vantaalla puolestaan mittaa toisistaan ottavat PK-35 ja IFK Mariehamn. Tämän jutun ennakko käsittelee kuitenkin kierroksen mielenkiintoisinta ottelua, joka pelataan Tampereella, kun Ilves isännöi suurta ja mahtavaa HJK. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen Helsingissä, jossa HJK murskasi Ilveksen 5-1 lukemin.

Embed from Getty Images

Ennakkoasetelmat

Ilves on yllättänyt kaikki jalkapalloa seuraavat tällä kaudella. Joukkue veikattiin monissa ennakoissa sarjan viimeiseksi, mutta niin vaan Jarkko Wissin suojatit taistelevat tällä hetkellä, jopa mitaleista. Viime otteluissa tulokset ovat olleet vähän heikompia ja neljästä edellisestä ottelusta on vain yksi voitto.  Ilves on ollut todella vahva kotijoukkue ja hävinnyt tällä kaudella vain yhden ottelun, joten Tammela on edelleen paha paikka vastustajille.

Jarkko Wiss on peluuttanut Ilveksessä usein 4-5-1 taktiikalla. Keskikentän ja koko joukkueen tärkein pelaaja on Paul Emile Tendeng. Tendeng on ollut käytännössä jokaisessa Ilveksen tekemässä maalissa mukana, joten tehot hyökkäyspäässä ovat paljon Tendengin vastuulla. Ilveksen kokoonpanosta löytyy paljon myös nuoria pelaajia kuten loistokautta pelaava Mikael Soisalo sekä Tuure Siira. Kärkipelaajan paikka on vaihdellut, mutta edellisessä pelissä maalin tehnyt Arttu Hilska olisi oiva valinta HJK otteluun. Puolustus on kuitenkin se ratkaiseva tekijä, jos Ilves meinaa taistella pisteistä. Toppari Pavle Milosavljevicin johdolla puolustuslinjan pitää kestää HJK:lta tulevaa painetta. Ilveksen hyvät otteet kotikentällä lupaa hyvää ottelun kannalta ja pitää muistaa, että Ilves voitti viime kaudella HJK kertaalleen Tammelassa.

 

Veikkausliigaa johtava HJK on tällä hetkellä melkoisessa otteluruuhkassa. Joukkue pelasi torstaina Eurooppa-liigan karsintaa Bulgariassa ja nyt heti perään on vierasottelu Tampereella. Mika Lehkosuon valmentava HJK on esittänyt niin Veikkausliigassa kuin Euroopassa todella vahvoja otteita. Edellinen peli PS Kemiä vastaan oli joukkueelta todella hyvää tekemistä ja varsinkin pallollinen peli on todella laadukasta, joten  jatkoa odotetaan myös Tampereella. Otteluruuhkan ja europelien takia HJK saattaa lepuuttaa joitain avainpelaajia illan ottelussa.

HJK:n keskikenttä Atomu Tanakan johdolla on toiminut todella hyvin. Keskikenttä on pystynyt hyvin luomaan tilanteita hyökkäyspään pelaajilla. HJK:n kivenkovaan joukkueeseen on tehnyt tuloaan 19 -vuotias Sebastian Dahlström, joka pelasi loistavasti PS Kemiä vastaan ja oli myös avauksessa Beroe kamppailussa torstaina. Keskikentän loistavasta tarjoilusta on saanut nauttia Alfredo Morelos, joka onkin tehnyt maaleja kovalla prosentilla, Morelos teki HJK tärkeän vierasmaalin torstain ottelussa. Klubin materiaali on todella laadukas ja jokaiselle pelipaikalle löytyy kovia Veikkausliiga tason pelaajia. Mikäli HJK:n keskittyminen on kohdallaan niin joukkueen pitäisi ottaa rutiinilla niukka vierasvoitto. Mikäli HJK kierrättää pelaajia ja antaa avainpelaajille huilivuoron voi ottelusta tulla yllättävänkin tasainen.

Embed from Getty Images

Päivän nostot Alfredo Morelos

Alfredo Morelos tuli Kolumbiasta peliajan takia vuokralle Klubiin. Morelos näytti jo talven Liigacup otteluissa, että mies tulee olemaan HJK:n ykköshyökkääjä. Morelos on tehnyt Veikkausliigassa jo kuusi maalia, mutta Eurooppa-liigan peleissä Morelos on ollut todella tärkeä HJK:n joukkueelle. Morelos pystyy tekemään maaleja henkilökohtaisella taidollaan ja mies on myös todella hyvä haistamaan niin sanotut kakkospallot. Morelos voi kauden päätteeksi olla, jopa Veikkausliigan maalipörssin ykkönen mikäli tahti pysyy samanlaisena.

Päivän nostot Antto Hilska Ilves

Tampereen Pallo-Veikkojen kasvatti Antto Hilska on noussut viime otteluissa avauskokoonpanon mieheksi. Kärkipelaajan paikalla viihtyvä Hilska onnistui IFK Mariehamn vastaan myös kertaalleen maalinteossa. Hyvin liikkuva Hilska voi olla yllättävän hankala pelaaja HJK:n puolustukselle mikäli mies on vaan pelaavassa kokoonpanossa.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.