Scroll Top

Game Seven: Kärpät – HIFK

Maaginen Game Seven. Se on huomenna edessä Raksilan jäähallissa, kun Kärpät ja Helsinigin IFK ratkaisevat toisen finaalipaikan kohtalon. Finaaleihin tiensä on jo selvittänyt hallitseva tuplamestari Tappara. Kirvesrinnat löivät ensin KalPan puolivälierissä 4-2 ja välierissä TPS:n suoraan 4-0. 

 

Ottelupari on hyvin ympäripyöreä. HIFK on voittanut kaksi kertaa kolmella maalilla ja Kärpät kerran. Kärpät on voittanut maalilla kaksi kertaa ja HIFK kerran. Sarjasta menee usein jatkoon se joukkue, joka pystyy kääntämään tiukkoja maalin pelejä itselleen. 

 

Seiskapelissä panokset ovat valtavat, joten ei yllättäisi jos molemmat tulisivat varomaisemmalla taktiikalla peliin ja pyrkisivät välttämään virheitä tavallistakin tarkemmin. Edellisten pelien perusteella tämä suosisi Kärppiä. 

 

Virheiden tarkalla välttelyllä saattaa olla kuitenkin päinvastaiset seuraukset. Virheitä pelatessa pelistä katoaa selkäydin pelaaminen ja paikalle ilmestyy liiallinen ajattelu. Ajattelu hidastaa ja altistaa hätäisille päätöksille. Tämän myötä maaeja saattaa syntyä odotuksia enemmänkin. 

Vai lähtevätkö joukkueet tai joukkueista toinen rohkeaan ja avoimeen peliin? Tähän ratkaisuun päätyy todennäköisemmin Kärpät, joka on ollut koko kauden erittäin aloitteellinen. 

 

Sarjan edelliset kohtaamiset

Kärpät-HIFK 1-4

HIFK-Kärpät 3-4je

Kärpät-HIFK 3-0

HIFK-Kärpät 4-1

Kärpät-HIFK 2-1je

HIFK-Kärpät 4-3je

 

Arvio

Useimmiten paremman maalivahdin joukkue voittaa, tässä tapauksessa se olisi HIFK. Sarja on ollut muuten äärimmäisen tasainen mutta helsinkiläisten maalivahtipelaaminen on ollut piirun verran varmempaa. Mutta yhdessä pelissä yksikin pomppu voi ratkaista kaiken. Kotiedun ja seiskapelien kokemuksen myötä oululaiset vievät taiston. 

 

Kärpät finaaliin. 

 

LIIGA

Kärpät – HIFK
Kello 17:00

Kärpät 3-way @ 2.00 bit.ly/Gee888

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.