Scroll Top

Liiga – Hurjassa vireessä oleva Ässät kohtaa HIFK:n

Perjantaina pelataan jääkiekon SM-liigassa neljän ottelun kierros. Tässä ennakossa käydään läpi vahvassa vireessä olevan Porin Ässien ja HIFK välinen kamppailu. Viime kaudella voitot keskinäisissä otteluissa menivät tasan kaksi-kaksi, joten tiukka taistelu on jälleen luvassa.

Ennakkoasetelmat

Ässät aloitti kauden todella heikosti eikä kuudesta ensimmäisestä ottelusta tullut yhtään kolmen pisteen voittoa. Tämä jälkeen tahti on muuttunut täysin ja joukkue lähtee perjantai-illan kamppailuun kuuden ottelun voittoputkessa. Erityisesti kotikentällä Ässät on ollut todella vahva ja se on hävinnyt seitsemästä kotipelistään vain yhden.

Ässät pelaa tällä hetkellä todella vahvaa viisikko peliä ja tulokset puhuvat puolestaan. Joukkue on saanut onnistumisia laajalla rintamalla, mutta silti esiin on nostettava vahvasti viime aikoina esiintynyt Jussi Makkonen. Mies on ollut erityisesti hyökkäyspäässä todella vahva ja paukuttanut neljässä viime ottelussa hurjat 1+6 tehot.

Embed from Getty Images

Jos Ässien pelaamisesta, jotain kehitettävää etsii niin se on ylivoimapeli. Joukkueen ylivoima on sarjan heikointa prosenttien ollessa vain yhdeksän. Ässät pystynyt hyvän viisi-viisi pelaamisen ansiosta ottamaan voittoja, mutta pitkässä juoksussa myös ylivoimatehoja kaivataan.

HIFK aloitti kauden väkevästi, mutta viime aikoina otteet ovat ailahdelleet. Viime lauantaina joukkue toki voitti TPS:n vieraissa, mutta kuudesta edellisestä ottelusta joukkueella on vain yksi kolmen pisteen voitto plakkarissa. Joukkueen lähtökohdat ovat silti hyvät illan kamppailuun, koska HIFK on sarjan parhaita vierasjoukkueita.

HIFK ei ole saanut viime aikoina ehjiä 60-minuuttisia juurikaan alle ja tämä on näkynyt monessa ottelussa suurina ailahteluina joukkueen pelaamisessa. Ykköskentän takana ei ole tullut riittävästi tulosta ja esimerkiksi vahvan viime kauden pelannut Jasse Ikonen on tehnyt vain yhden tehopisteen kymmeneen viime otteluun.

Embed from Getty Images

Lisäksi HIFK:n yksi heikkouksista on ollut todella surkea erikoistilannepelaaminen.  Ylivoimatehoja ei ole tullut toivotulla tavalla ja joukkueen ylivoima on liigassa kolmanneksi heikointa. Toki materiaali on niin kova, että ylivomatehoja tulee ennemmin tai myöhemmin, mutta alkukauden perusteelle joukkueella riittää vielä paljon tekemistä ylivoiman kanssa. Myös alivoimapelaamisen kanssa on ongelmia. Välillä on katsomoon näyttänyt siltä, että joukkueen pelaajat ovat alivoimalla aivan liian passiivia ja tätä vastustajat ovat käyttäneet surutta hyväkseen.

Arvio

Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, nimittäin Pori ja perjantai- ilta ei ole vastustajalle se helpoin paikka pelata. Ässät on ollut niin kovassa vireessä viime aikoina, että joukkue lähtee otteluun, jopa pienenä ennakkosuosikkina. HIFK:n pitää saada hyvä alku ottelulle, jotta joukkue voi taistella perjantaina voitosta. Ennakkoon ottelu on niin tasainen, että ei olisi suurikaan ihme jos voittajaa haettaisiin jatkoajan kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.