Scroll Top

Liiga ennakko – Panokset kovenevat kun runkosarja lähestyy loppuaan

SM-liigan runkosarja lähestyy loppuaan ja pelaamatta on kolmesta-neljään kierrosta joukkueesta riippuen. Tappara on varmistanut jo runkosarjan voiton, mutta taistelu esimerkiksi viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta käy vielä todella kuumana. Tässä ennakossa käydään läpi yhden pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen ottelu, kun Pelicans isännöi Turun Palloseuraa. Joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia on tällä kaudella hallinnut Pelicans, joka on voittanut kaikki kolme tämän kauden kohtaamistaan.

Ennakkoasetelmat

Pelicans lähtee tiistai-iltaan runkosarjan sijalta seitsemän ja joukkue taistelee vielä tosissaan viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta ja eroa kuudentena olevaan Ässiin on vain kaksi pistettä. Pelicansin kausi on ollut kokonaisuudessaan varsin kelvollinen, mutta viime viikkoina joukkueen otteet ovat olleet todella heikkoja. Seitsemästä viime ottelusta Pelicans ei ole saalistanut yhtään kolmen pisteen voittoa, joten tämän illan TPS kamppailu on joukkueelle äärimmäisen tärkeä.

Pelicansin puolustuspelaaminen on viime viikkoina ollut todella heikkoa ja joukkue on päästänyt kymmenessä viime ottelussa yhteensä kolmekymmentä maalia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja ei ole tullut. Lisäksi joukkue on kärsinyt viime aikoina paljon loukkaantumisista ja erityisesti aivan puolustajia on ollut otteluista sivussa. Myös erikoistilannepelaaminen vaatii kehittämistä ja varsinkin ylivoimapelaaminen on ollut viime kierroksilla varsin tukkoista.

Embed from Getty Images

Pelicansin hyökkäyspelaaminen on sitä vastoin ollut kauden aika hyvää ja joukkueesta löytyy taitoa esimerkiksi Vili Sopasen ja Iikka Kangasniemen muodossa. Joukkue tarvitsee kuitenkin päätös kierroksilla voittoja ja sitä kautta onnistumisia hyökkäyspäässä muuten lähtökohdat pudotuspeleihin ovat turhan vaikeat. Seuraavat viikot sitten lopulta näyttävät minkälainen Pelicansin keväästä lopulta tulee ja pystyykö joukkue kääntämään nykyisen suunnan ylöspäin.

TPS on palannut tällä kaudella varteenotettavaksi mitalipeli joukkueeksi ja se onkin tällä hetkellä sarjassa sijalla kaksi. Lauantaina se kaatoi kotonaan sarjakärki Tapparan hyvän esityksen jälkeen maalein kaksi-yksi. TPS materiaali on Liigan parhaimmistoa ja joukkue voikin lähteä kevääseen luottavaisin mielin.

Vaikka TPS voittikin lauantaina Tapparan on joukkueen peli silti yskinyt viime viikkoina. Erityisesti maalinteko on tuottanut turkulaisille tuskaa ja joukkue on tehnyt kymmenessä viime ottelussa vain yhdeksäntoista maalia. Osittain maalinteko ongelmaa voi selittää hyökkäyspään loukkaantumiset, jonka takia kärkipelaajien kuorma on kasvanut liian suureksi. Jos maalinteko on tuottanut joukkueelle vaikeuksia on sitä vastoin puolustus ollut käytännössä koko kauden todella vahvaa. Joukkue on päästänyt sarjassa vähiten maaleja, joka lupaa todella hyvää pudotuspelejä ajatellen.

Embed from Getty Images

Arvio

Todella tiukka ja tasainen peli luvassa, johon kumpikaan joukkue ei lähde ennakkosuosikkina. Kamppailu on molemmille joukkueille tärkeä, mutta kotijoukkue Pelicansille vielä turkulaisia tärkeämpi, koska joukkue on tällä hetkellä täpärästi ulkona suorasta pudotuspelipaikasta. Ottelusta tuskin mitään maalijuhlaa tulee ja on varsin todennäköistä, että voittajaa haetaan pitkän kaavan kautta, joten ristiä vaan pitkäveto lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.