Scroll Top

Veikkausliiga mielenkiintoisempi kuin koskaan

Jalkapallon Veikkausliigassa eletään ratkaisu hetkiä ja sarjassa on ehkä enemmän mielenkiintoa kuin koskaan aikaisemmin. Kolme tai neljä joukkuetta taistelee mestaruudesta, viisi joukkuetta tappelee mitaleista ja kaksi joukkuetta käy mielenkiintoisen taistelun sarjassa säilymisestä.

Kuka voittaa mestaruuden ja ketkä taistelevat mitaleista

Veikkausliigaa on jäljellä nelisen kierrosta ja mikä parasta jokaisessa ottelussa riittää panosta. Lisäksi otteluohjelma on ihanteellinen ja mestaruus ratkaistaan oikeasti pelaamalla, koska kaikki mestaruudesta tappelevat joukkueet pelaavat vielä keskenään. Superyllättäjä Ilves on tällä hetkellä sarjassa kolmantena ja taistelee tosissaan, jopa mestaruudesta. Iso ottelu tulee olemaan 17. lokakuuta pelattava Ilves-HJK ottelu. Viime kauden mestari SJK on noussut kuin varkain taistelemaan, jopa mestaruudesta. Mikäli SJK voittaa tänään KuPS:n nousee joukkue neljän pisteen päähän sarjakärki HJK:sta. Oma sanansa on sanottavana myös IFK Mariehamnilla, joka on sarja kakkosena ja taitelee tiukasti seurahistorian ensimmäisestä mestaruudesta sekä mitalista. Joukkueen loppuohjelma on ihan ok vaikka se kohtaa sekä HJK:n että Ilveksen. Joka tapauksessa hyvin todennäköistä on, että saarella juhlitaan ainakin pääsarjahistorian ensimmäistä mitalia.

Embed from Getty Images

Sarjakärki HJK:n tilanne  on todella mielenkiintoinen. Peli ei ole kulkenut viime aikoina toivotulla tavalla ja lisäksi Klubin loppuohjelma on kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue kohtaa vielä kaikki sarjan kärkijoukkueet kertaalleen, mutta onneksi näistä otteluista suurin osa on kotona. Perjantaina pelattava Stadin derby tulee näyttelemään suurta roolia mestaruus taistelussa. Voitolla HJK voisi saada hyvän vireen loppukauteen, mutta tappio kiristäisi mestaruus asetelmia entisestään.

Kuka karsii HIFK vai Inter?

Pitkän aikaa on ollut selvää kuka tippuu ykköseen, mutta karsijan paikasta käydään tiukkaa taistelua. HIFK on tällä hetkellä kaksi pistettä edellä Interiä, mutta tilanne on kaikkea muuta kuin selvä. Molemmat joukkueet ovat viime aikoina pelanneet hyvin ja onnistuneet ottamaan tärkeitä pisteitä. HIFK on pelannut Antti Muurisen tulon jälkeen todella vahvasti ja niin pitää tehdä myös jatkossa, jotta sarjapaikka varmistuu. Sarjaohjelma on HIFK:n kannalta varsin kova, sillä se kohtaa lopuissa otteluissa pelkästään kärkipään joukkueita. Onneksi joukkueella on kahden pisteen ero Interiin mikä voi näytellä loppukaudesta vielä suurtakin roolia.

Inter on pelannut viime otteluissaan hyvin ja onnistunut pysymään HIFK:n perässä taistelussa sarjapaikasta. Njazi Kuqi on ollut Interin tärkein pelaaja ja mies on paukutellut kovalla prosentilla palloja maaliin. Kuqi johtaa tällä hetkellä koko Veikkausliigan maalipörssiä 15 osumallaan. Interin loppuohjelma verrattuna HIFK:n on todella paljon helpompi. Joukkue kohtaa muun muassa PK-35 Vantaan ja PS Kemin.

Embed from Getty Images

PS: Mikä olisi hienompaa kuin nähdä Turun Derby  Veikkausliiga karsinnoissa. Tällä hetkellä sarjasijoitusten perusteelle se olisi toteutumassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.