Scroll Top

Jalkapallo – Veikkausliigan ensimmäisen puolikkaan topit ja flopit

Jalkapallon Veikkausliigassa on puolivälin krouvi ylitetty ja on aika katsoa mitkä joukkueet ovat pelanneet tasollaan tai sen yli ja ketkä ovat puolestaan flopanneet, kun puolet kaudesta on takana. Jutussa nostetaan esiin myös muutamia pelaajia, jotka ovat mahdollisesti säväyttäneet kauden aikana otteillaan.

Ensimmäisen puolikkaan parhaat joukkueet

HJK

HJK on pakko nostaa listalle vaikka joukkueelta odotetaan, joka kausi todella paljon. HJK johtaa tällä hetkellä sarjaa kahdeksalla pisteellä ja se on hävinnyt kauden aikana vain yhden ottelun Veikkausliigassa, joten suoritusta voi pitää todella kovana. Kotikentällä HJK on ollut suorastaan murskaava ja kahdeksasta kotipelistään joukkue on voittanut seitsemän ja pelannut kerran tasan. Mikäli joukkue pelaa yhtä vahvasti myös jälkimmäisen puolikkaan on se todella lähellä mestaruutta ensi kertaa sitten vuoden 2014.

Embed from Getty Images

VPS

Petri Vuorisen luotsaama vaasalaisryhmä on pelannut tähän asti todella vahvan kauden ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa toisena. Joukkue pelasi hyvin myös Euroopassa vaikka  joukkue tippui toisella karsintakierroksella tanskalaista Brönbya vastaan. Joukkue pelaa äärimmäisen rohkeaa pallollista peliä, jota harvoin näkee Veikkausliigassa. Pienenä miinuksena pitää antaa otteet sarjan häntäpään joukkueita vastaan varsinkin kotikentällä. Viime sunnuntaina joukkue menetti kaksi arvokasta sarjapistettä sarjajumbo JJK:ta vastaan, kun joukkue joutui tyytymään 1-1 tasapeliin. Sama on nähty kauden aika aikaisemmin HIFK vastaan, joten tuollaisiin piste menetyksiin ei hirveästi ole varaa, jos joukkue haluaa mitaleista syksyllä pelata. Joukkueen otteet ovat kokonaisuudessaan olleet kauden aikana niin hyviä, että mitään romahdusta on vaikea nähdä VPS:lle. Onkin hyvin lähellä, että Vaasassa saadaan kauden päätteeksi juoda mitalikahveja

Embed from Getty Images

KuPS

Kolmannelle sijalle olisi voinut nostaa tasapeli herkän FC Lahden, joka on pelannut pitkään ilman tappioita, mutta Gee päätti nostaa silti kolmannelle sijalla Kuopion Palloseuran. KuPS:sia on monena kautena veikattu mitaleille, mutta tällä kaudella se saattaa olla lähempänä kuin moneen vuoteen.

Tälle kaudelle joukkueen päävalmentajaksi tuli entinen HIFK:n  päävalmentaja Jani Honkavaara ja miehen kädenjälki alkaa pikkuhiljaa näkyä joukkueen pelaamisessa. KuPS on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, mutta viime viikkojen hyvät otteet antavat odottaa loppukaudesta paljon. Joukkueella oli välissä heikompikin vaihde, mutta sitä selittää osittain muuutamient avainpelaajien törttöilyt ja siitä tulleet pitkähköt pelikiellot, jotka muuttivat joukkueen kokoonpanoa huomattavasti. KuPS sai heinäkuussa vielä kovan vahvistuksen, kun Petteri Pennanen palasi takaisin Kuopioon. Mies onkin tullut rytinällä takaisin Veikkausliiga kentille ja näyttääkin siltä, että mies on päässyt hyvin sisään Honkavaaran pelitapaan.

 
Ensimmäisen puolikkaan  flopit

SJK:n sekoilut

SJK on joukkueena pelannut viime viikkoina hyvin, mutta muuten kausi ja koko vuosi on ollut yhtä sekoilua. Talvella päävalmentaja Simo Valakari sai potkut seurasta ja tilalle tuli Sixten Boström, joka ehti valmentaa joukkuetta Veikkausliigassa vain 11 kierrosta kunnes sai kenkää. Boströmin tilalle hankittiin espanjalaisvalmentaja Jose Manuel Roca Cases. Nyt uusi valmentaja on pysynyt seurassa, mutta siitä huolimatta kolme päävalmentajaa alle puoleen vuoteen kertoo aikamoisesta sekoilusta.

Myös pelaaja politiikka on tuntunut olevan välillä hakusessa, josta kertoo kolme lisä hankintaa heinäkuussa. Joko joukkue oikeasti tarvitsi pelaajia tai sitten viesti oli nykyisille jätkille siitä ettei heihin luoteta. Joka tapauksessa olisi kaikkien kannalta parempi, että tulevaisuudessa nähtäisiin stabiilimpi SJK, niin seurana kuin joukkueena kentällä. Ei ole pelaajien etu, että joukkueessa valmentaja vaihtuu lähes kuukauden kahden välein.

JJK

Nousijajoukkue JJK tiedettiin jo ennen kauden alkua heikoksi, mutta silti joukkue on laitettava negatiivisten listalla. Joukkue on kerännyt 18 ottelustaan vain 8 pistettä ja voittoja on tilillä vain yksi. Esimerkiksi viiden viime pelin maaliero on karu 2-13, joten tälläista ei soisi Veikkausliigassa näkevän. Toki myös materiaali on rajallinen, mutta olisiko silti kaikkien kannalta parempi, että tällaiset joukkueet pelaisivat jatkossa mielummin ykköstä eikä Veikkausliigaa.

 

Pelaajanostot ensimmäisen puolikkaan jälkeen

Aleksei Kangaskolkka IFK Mariehamn

Aleksei Kangaskolkka on urallaan kärsinyt paljon loukkaantumisista, mutta nyt kun mies on saanut pelata terveenä alkaa myös tulosta tulla. Kangaskolkka on tehnyt 15 otteluun 10 maalia ja on pois lähteneen Alfredo Moreloksen jälkeen maalipörssissä kakkosena. Mikäli saarella pelaavan pelaajan tahti jatkuu samana taistelee hän vahvasti maalipörssin voitosta, kun syksyn ratkaisupelit aikanaan koittavat.

Embed from Getty Images

Filip Valencic HJK/PS Kemi

Slovenialainen Filip Valencic tuli viime kauden lopussa PS Kemin joukkueeseen ja mies väläytteli taitojaan jo silloin. Tällä kaudella mies aloitti PS Kemissä rytinällä ja laukoi alkukaudesta kahdeksan maalia, kunnes siirtyi heinäkuussa HJK:n riveihin. Maalien lisäksi Valencic on myös hyvä pelintekijä ja hän onkin tehopörssissä tällä hetkellä toisena 9 maalilla ja 5 maali syötöllä. Edellä on vain hurjan alkukauden pelannut Morelos, mutta Valencic mitä ilmeisimmin menee miehestä ohi parin seuraavan kierroksen aikana.

Embed from Getty Images

Tässä oli lyhyt analyysi siitä mitä Veikkausliiga on tarjonnut, kun puolet siitä on takana. Toivotaan, että jatkossa nähdään yhtä viihdyttävää ja maalirikasta futista mitä on tähän mennessä nähty.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.