Jalkapallon EM-kisat – Islanti sensaatiomaisesti puolivälieriin

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa nähtiin kaikkien aikojen yllätys kun Islanti voitti Englannin 2-1  ja eteni välieriin Ranskaa vastaan.

ISLANTI NOUSI TAPPIOSTA JOHTOON

Ottelu alkoi Islannin kannalta todella huonosti, kun Englanti meni viiden peliminuutin jälkeen Wayne Rooneyn rangaistuspotku maalilla 1-0 johtoon. Tästä ehti kulua vain minuutti kun Islanti tuli tasoihin. Islanti heitti pitkän sivurajaheiton, jonka Kari Arnason jatkoi maalin eteen ja Ragnar Sigurdsson laukoi pallon läheltä sisään.  Kymmenen minuuttia myöhemmin Islanti antoi lisää shokkihoitoa Englannille ja siirtyi ottelussa 2-1 johtoon. Kolbeinn Sigthorsson pääsi laukomaan vapaasti rangaistusalueen rajalta ja laukaus yllätti Englannin maalivahdin Joe Hartin. Hartin olisi ehdottomasti pitänyt torjua laukaus, mutta mies sai vain vähän kättään väliin ja pallo lirui Englannin maaliin. Islanti siirtyi Sigthorssonin maalilla 2-1 johtoon.

ISLANTI RIISUI ENGLANNIN TÄYSIN ASEISTA

Toisella puoliajalla Englanti  piti palloa, mutta joukkueen pelaaminen oli todella aneemista eikä maalipaikkoja juurikaan saatu. Islanti puolusti todella hyvin koko joukkueen voimin ja iski itse muutamilla vastahyökkäyksillä. Islannilla oli muutamia hyviä paikkoja siirtyä, jopa 3-1 johtoon. Englanti yritti vaihdoilla saada peliään parempaan kuntoon. mutta turhaan. Islanti pelasi loppuun asti todella hyvin ja sai näyttämään Englannin todella aneemiselta. Islanti otti ansaitusti 2-1 voiton ja eteni näin ollen sensaatiomaisesti puolivälieriin, jossa joukkue kohtaa Ranskan. Islannin voitto ja eteneminen puolivälieriin on yksi EM-kisa historian suurimmista yllätyksistä.