Scroll Top

Jalkapallo – Naisten MM-kisoissa tänään vilkas pelipäivä, lue puolivälieräotteluiden ennakot

Jalkapallon naisten MM-kisoissa jatkuu tänään taas puolivälieräottelut. Edellisistä päivistä poiketen tänään pelataan yhden kamppailun sijaan kaksi puolivälieräottelua. Päivä alkaa Italian ja Hollannin välisellä kohtaamisella ja ilta päätetään Saksan ja Ruotsin väliseen mittelöön.

Jatkaako Italia loistavia otteitaan ??

MM-kisapäivä aloitetaan Italian ja Hollannin välisellä kohtaamisella. Italia on ollut yksi MM-turnauksen positiivisimpia yllättäjiä ja joukkue esiintynyt todella pirteästi ottelusta toiseen. Lisäksi Italian otteluita on todella mukava seurata, koska joukkue pelaa todella aggressiivista ja rohkeaa jalkapalloa, joka aiheuttaa sen, että tilanteita syntyy molempiin päihin kenttää. Neljännesvälierissä Italia kaatoi Kiinan maalein 2-0, mutta tänään joukkueen haaste on aivan toista luokkaa.

Italialla on todella laadukas materiaali erityisesti hyökkäyssuuntaan ja maalintekijöitä löytyy laajalla rintamalla. Yksi mielenkiintoinen jännityksen kohde on pystyykö viime pelissä loukkaantunut Cristiana Girelli tänään pelaamaan. Toki Girellin puuttuminen olisi jonkin sortin menetys, mutta ei niin iso kuin äkkiseltään voisi luulla. Viime pelissä kentällä tullut Aurora Galli on paikannut hyökkäyksessä todella hyvin ja nainen on tehnyt turnauksessa jo kolme maalia, joten leveyttä löytyy myös penkiltä.

Embed from Getty Images

2017 Euroopan mestari Hollanti on ollut myös turnauksessa todella pirteä eikä joukkue ole hävinnyt kisoissa vielä peliäkään. Neljännesvälierissä joukkue kaatoi Japanin viime hetken rankkarillaan maalein 2-1 ja näin joukkue varmisti paikkansa jo kahdeksan parhaan joukossa.

Italian ohella myös Hollanti on pelannut viihdyttävää jalkapalloa, jossa tilanteita syntyy molempiin päihin kenttää. Hollannin hyökkäyspelaaminen ja maalinteko lepää pitkälti Vivianne Miedeman harteilla, mutta kahdessa viime pelissä hyökkääjä on jäänyt maaleitta. Tämän päivän vastustajan Italian luulisi pelityylin puolesta sopivan Hollannille ja Miedemalle voi hyvinkin aueta tekopaikkoja vastahyökkäysten jälkeen.

Vaikka Hollanti onkin esiintynyt kisoissa hyvin niin puolustuspelaamisessa joukkueella riittää tekemistä. Joukkue on kolmessa viime ottelussa päästänyt jokaisessa vähintään yhden maalin omiin, joten tänään puolustuspelaamiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

Embed from Getty Images

Pystyykö Ruotsi horjuttamaan Saksaa ??

Päivän toisessa puolivälieräkamppailussa kohtaavat voitosta voittoon edennyt Saksa ja tasaisesti läpi turnauksen suorittanut Ruotsi. Saksan on esiintynyt kisoissa todella vakuuttavasti eikä joukkueen pelaaminen ole ailahdellut missään vaiheessa turnausta. Joukkueen pelaamisessa jokainen osa-alue on ollut kunnossa ja erityisesti puolustuspelaaminen ansaitsee kiitosta. Saksa ei ole päästänyt turnauksessa vielä maaliakaan ja ennen tämän päivän ottelua joukkueen maali on pysynyt yhtäjaksoisesti puhtaanan lähes 500 minuuttia, kun lasketaan mukaan harjoitusottelut ennen MM-kisoja, joten ei Ruotsilla maalinteko tule tänään helppoa olemaan.

Puolustuksen ohella Saksalla löytyy laatua myös hyökkäyspäässä. Tähtihyökkääjä Alexandra Popp on parantanut koko ajan peliään turnauksen edetessä ja hän onkin tehnyt kahdessa viime pelissä molemmissa maalin. Edellisessä kamppailussa avaukseen nostettu Lea Schuller on myös hyvä viimeistelijä ja hän onnistuikin heti Nigeriaa vastaan maalinteossa.

Embed from Getty Images

Ruotsi lähtee tämän päiväiseen otteluun haastajana, mutta joukkueella on kaikki eväät kaataa Saksa.. Neljännesvälierissä Ruotsi kaatoi Kanadan maalein 1-0 ja tuon ottelun jälkeen länsinaapurissa on hehkutettu maalivahti Hedvig Lindahlia, jonka loistava rankkaritorjunta takasi Ruotsille paikan puolivälierissä.

Ruotsin joukkueessa ei ole yksittäistä vahvaa osa-aluetta vaan joukkueen pelaamisessa kaikki osa-alueet ovat tasaisen hyvässä kunnossa. Hyökkäyspeli on joukkueella varsin hyvää ja maalintekijöitä löytyy laajalti. Peräti seitsemän eri pelaajaa on onnistunut MM-kisoissa maalinteossa ja vain Kosovare Asllani on onnistunut tekemään turnauksessa kaksi maalia.

Hyvistä hyökkystehoista huolimatta Ruotsin kannattaa luottaa vahvaan puolustuspelaamiseen ja yrittää sen jälkeen tehdä itse vastaiskusta maaleja. Mikäli joukkue lähtee Saksan kanssa maalintekokilpailuun niin siinä taistelussa Ruotsille tulee nopeasti nuha.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.