Jalkapallo – FA Cup tarjosi jälleen draamaa

FA-CUP-L-NB

Viime viikonloppuna pelattiin maailman vanhimmassa jalkapalloturnauksessa eli FA Cupissa sen kolmas pelikierros. Tälle kierrokselle tuli mukaan kahden ylimmän sarjaportaan joukkueet eli Valioliigan ja Mestaruussarjan. Vaikka isot seurat olivat jälleen isoja niin tarjosi FA Cup jälleen myös muutamia yllätyksiä. Viikonloppu alkoi perjantaina, kun West Ham isännöi Manchester Cityä. Vierailija City ei antanut kotijoukkueelle mitään mahdollisuuksia vaan korjasi murskaavan 5-0 voiton ja jatkoi näin ollen FA Cup taivaltaan.

Wayne Rooney nousi Bobby Charltonin rinnalle

Lauantaina FA Cup tarjosi ison tukun otteluita ja muutamia yllätyksiä myös nähtiin. Päivä alkoi Manchester Unitedin ja Readingin kohtaamisella. Kamppailun alkutahdit laukoi Wayne Rooney, joka vei Manun yksi-nolla johtoon ottelun 7. minuutilla. Rooneyn maali oli miehen 249 osuma United paidassa, jolla hän nousi legenda Bobby Charltonin rinnalle Unitedin kaikkien aikojen maalitilastossa. United ei antanut Readingin ottelussa yllättää vaan korjasi tyylipuhtaan 4-0 kotivoiton itselleen.

Lauantain suurimmista yllätyksistä vastasi Ykkösliigan Millwall sekä Mestaruussarjan Wolverhampton. Millwall isännöi kotiottelussa Valioliigan Bournemouthia. Hyvin latautunut kotijoukkue oli kamppailussa selvästi parempi ja nappasi ottelusta selvän 3-0 voiton. Wolves puolestaan matkusti selvänä suosikkina kamppailuun lähteneen Stoken vieraaksi. Tilastojen valossa Stoke oli ottelussa niskan päällä, mutta vierasjoukkue Wolves teki kaksi maalia ja haki arvokkaan 2-0 vierasvoiton ja eteni FA Cupin neljännelle kierrokselle. Ottelun hahmo oli irlantilainen Matt Doherty, joka teki  maalin ja syötti toisen.

Plymouth järjesti jättiyllätyksen

Sunnuntaina FA Cupin ohjelmassa oli viisi ottelua. Todellisen jättiyllätyksen järjesti neljännellä sarjatasolla pelaava Plymouth, joka pelasi Liverpoolin vieraana maalittoman tasapelin ja pakotti näin ollen suurseuran uusintaotteluun. Plymouth pystyi puolustamaan tiiviisti eikä Liverpool saanut ottelussa montaa huippupaikkaa.

Päivän muissa otteluissa ei sitten yllätyksiä nähty vaan suuret olivat suuria. Chelsea ja Tottenham etenivät varmasti seuraavalle kierrokselle. Kaksikon lisäksi myös Middlesbrough eteni jatkoon vakuuttavalla 3-0 voitolla Sheffield Wesnesdaysta.

FA Cup kierroksen päätti maanantaina pelattu Cambridgen ja Leedsin välinen kohtaaminen. Kotijoukkue meni avaus puoliajalla johtoon Ikpeazun maalilla, mutta kokeneempi Leeds tuli toisella jaksolla ensiksi tasoihin ja lopulta ohi Alex Mowattan maalilla. Leedsille siis 2-1 voitto ja paikka Cupin neljännelle kierrokselle.

Tässä oli v-lopun FA Cup kierros pähkinänkuoressa. Seuraava kierros pelataan tammikuun lopussa, joten pitkää taukoa ei ole luvassa. Toivotaan, että yllätyksiä nähdään myös jatkossa ja että pienet seurat saisivat faneilleen hurraamisen aihetta ja sitä kautta unohtumattomia elämyksiä.