Scroll Top

PK-35 Vantaa – mahalasku edessä?

veikkausliiga

Embed from Getty Images

Karsintojen kautta Veikkausliigaan noussut PK-35 Vantaa ihastutti talvikauden aikana monia. Jopa siinä määrin, että esimerkiksi Urheilulehti povasi joukkuetta yllättäjänä aina mitalitaistoon asti. Mutta nyt, kun sarjaa on pelattu vantaalaisten osalta vasta neljä kierrosta, niin kauden yllä on jo tummia pilviä.

Shefki Kuqin taustaryhmästä vaikuttavat espanjalaiset ovat tuoneet joukkueen peliin vahvan pallokontrollin. Alkukauden aikana suuremman leiman PK-35 Vantaan otteluihin on kuitenkin lyönyt heikko hermojen hallinta, mikä ei ole Sheriffin nuoren valmennusuran aikana mitenkään uusi ilmiö.

Juuri odotetun Veikkausliiga-kauden kynnyksellä PK-35 Vantaa kohtasi HIFK:n Suomen Cupin ottelussa. Kuqi lensi ottelusta suihkuun käytöksensä ansiosta, ja näin Rovaniemen Palloseuraa vastaan peliä johtikin apuvalmentaja Jose Riveiro. RoPS kamppailu käynnistyi todella lupaavasti ja vantaalaiset karkasivat peräti 3-0 johtoon avauspuoliajalla. Jotain kuitenkin tapahtui, ja lopulta RoPS nousi rinnalle ja aina voittoon asti.

Toisen Veikkausliiga-ottelun joukkue pelasi niinikään kotona, ja jälleen HIFK:ta vastaan. Vahvaa fyysista yliotetta hakemaan tulleet helsinkiläiset onnistuivat sotkemaan vantaalaisten pasmat, tuloksena 0-2 voitto ja punainen kortti tällä kertaa Njazi Kuqille. Kolmannessa ottelussaan joukkue nappasi avausvoittonsa ja teki jälleen peräti kolme maalia, jos jotain negatiivista, niin myös omissa soi kolmesti.

Kauden neljännessä ottelussaan joukkue pelasi jälleen Myyrmäen stadionillaan, nappasi punaisen ja hävisi. Ottelu vepsua vastaan sujui ihan kohtalaisesti, kunnes maalivahti Daniel Kollar joutui kaatamaan vaasalaisten jamaikalaishyökkääjän Andre Clennonin rangaistusalueella. Vasta 17-vuotias kakkosmaalivahti joutui antautumaan pilkulta ja päästi näin maalin ennen ensimmäistäkään torjuntaa liigatasolla.

Kuqi kertoi jo ennen sarja-avausta etsineensä uutta maalivahtia. (Melkoinen luottamuslause Kollarille) Nyt tämä ainoa täysi-ikäinenkin maalivahti on pelikiellossa seuraavat pari ottelua ja kriisi kolkuttelee jo ovella. Tulevat ottelut vaikuttavat joukkueen kannalta erittäin hankalilta, RoPS vieraissa, SJK kotona, IFKM vieraissa ja HJK kotona. Riippumatta siitä kuka joukkueen maalia noissa otteluissa vartioi, voi hyvin olla KuPS-ottelun voitto saa vielä tovin odotella kaveria taulukossa. PK-35 Vantaan kannalta toukokuun puolivälin ottelut Ilvestä ja PS Kemiä vastaan saattavat olla jo yllättävän arvokkaita loppukauden suunnan kannalta.

Päätyykö Kuqin joukkojen lento mahalaskuun, vai onnistuuko Shefki vielä melko kokemattomana valmentajana kääntämään alkukauden vastoinkäymiset voitoksi?

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.