Scroll Top

Jalkapallo – HJK kohtaa IFK Göteborgin Eurooppa-liigan karsinnoissa

Gamblers Eurooppa-liiga

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa pelataan suomalaisittain todella iso-ottelu torstaina, kun HJK kohtaa Helsingissä IFK Göteborgin. Avausottelu päättyi HJK:n hienoon 2-1 vierasvoittoon, joten Klubille riittää jatkopaikkaan, jopa niukka tappio. Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan pudotuspelikierrokselle, jossa vastaan tulee todennäköisesti Tshekkiläinen Liberec. Tuossa otteluparissa olisi panoksena paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

Ennakkoasetelmat

HJK lähtee loistavista asetelmista toiseen osa-otteluun, kun se viime viikolla kävi hakemassa äärettömän tärkeän 2-1 vierasvoiton Gamla Ullevilta. Voitto oli sikälikin kova juttu, koska ottelusta puuttui joukkueen kaksi avainpelaajaa Taye Taiwo ja Odu. HJK:lta puuttuu kokoonpanosta keskikentän moottori avausottelussa loukkaantunut Atomu Tanaka. Miehen poissaolo on äärettömän kova takaisku joukkueelle.

Ennen torstain IFK Göteborg peliä HJK pelasi Veikkausliiga ottelun FC Interiä vastaan sunnuntaina. Klubi kierrätti paljon avainpelaajia, tuloksena oli varsin nihkeä tasapeli huonolla suorituksella. Illan positiivisin anti oli kuitenkin se, että yleensä keskikenttäpelaajan paikalla viihtyvä Obed Malolo tuurasi upeasti Taye Taiwoa vasemman laitapakin paikalla. Näinköhän Malolosta kuoriutuisi tulevina vuosina hyvä laitapuolustaja?.

HJK lähtee ratkaisevaan osa-otteluun varmasti pelaamaan viisaasti puolustuksen kautta. Keskikentän pohjapelaajat Anthony Annan ja Medo tulevat olemaan isossa roolissa ja toivoa sopii, että kaksikko pystyy rikkomaan vastustajan peliä ja auttamaan myös tarvittaessa puolustusta. Klubi saa muutenkin olla tarkkana, koska vastustajan liike, prässi ja taitotaso on aivan eri luokkaa kuin esimerkiksi Veikkausliigan otteluissa. Mielenkiintoista myös nähdä kuka paikkaa Atomu Tanakan jättämän aukon keskikentällä. Todennäköisesti miestä  tuuraa Toni Kolehmainen. Toivoa sopii, että Taiwo tai edes Odu olisi pelikunnossa illan ottelussa. Vaikka Klubilla onkin loistavat asetelmat toiseen otteluun lähdettäessä, mutta jos kolme avainpelaajaa puuttuu illan ottelusta vaikeutuu jatkoon pääsy huomattavasti.

Embed from Getty Images

Klubin hyökkäyspelaaminen ja mahdolliset vastaiskut ovat iso teema illan ottelussa. IFK Göteborg joutuu hakemaan vierasmaaleja, jopa pienellä riskillä ja silloin voi esimerkiksi Alfredo “puhveli” Morelos astua isoon rooliin. HJK:lla on kaikki avaimet mennä jatkoon, jos joukkue pelaa yhtä laadukkaasti kuin viime torstaina Göteborgissa ei sillä pitäsi olla hätää kotikentällään Helsingissä

IFK Göteborg lähti tähän ottelupariin selvänä suosikkina, mutta joukkue on todella tukalassa tilanteessa toiseen otteluun lähdettäessä. Toki yhden maalin takaa-ajoasema ei ole mahdoton, mutta kahden vierasmaalin tekemisessä riittää haastetta. Joukkue pelasi sunnuntaina Allsvenskanissa 1-1 tasapelin Jönköping:iä vastaan. Ottelusta tuli ikäviä uutisia, kun joukkueen hyökkääjälupaus Gustav Engvall loukkaantui ja on sivussa torstain ottelusta.

Göteborgin keskikentän on myös pelattava paremmin. Erityisesti keskikentän keskustassa Sebastian Erikssonin ja Mads Albaekin pitää pystyä parempaa suoritukseen kuin mitä avausottelussa nähtiin. Lisäksi puolustuksen pitää olla hereillä ja paljon tiiviimpänä pakettina, kuin avausottelussa. Varsinkin HJK:n toinen maali tuli aivan liian helposti. Morelos pääsi yksinään neljän IFK  pelaajan ympäröimänä laukomaan hienon laukauksen ja ottelun voittomaalin.

Embed from Getty Images

Vaikka Göteborgin joukkueessa ei välttämättä ole niin suuria nimiä kuin HJK:ssa, siitä huolimatta joukkueen kokonais materiaali on todella laadukas verrattuna Klubiin. IFK lähtee ottelun alusta asti hyökkäämään rohkeammin ja pienellä riskillä , koska joukkueen on tehtävä vähintään kaksi vierasmaali. Vierasjoukkue Göteborg:n joukkueesta löytyy yksi hyvä ja kokenut hyökkääjä nimittäin Tobias Hysen. Mies osui sunnuntain Allsvenskan ottelussa kertaalleen, joten tästä miehestä voi tulla, jopa otteluparin ratkaisija.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.