Scroll Top

FIFA MM2018 – MM-kisoissa tänään upea pelipäivä tulessa muun muassa Saksa sekä Brasilia

Jalkapallon mm 2018

Tänään on jalkapallon MM-kisoissa neljäs pelipäivä ja tulessa on muun muassa hallitseva maailmanmestari Saksa. Päivän aloittaa kello 15 käynnistyvä Costa Rican ja Serbian välinen mittelö. Toisena otteluna ohjelmassa on Saksan ja Meksikon välinen ottelu ja päivän päättää Brasilian ja Sveitsin välinen kamppailu.

 

Ennakkoasetelmat

 

Costa Rica va Serbia

Päivän ensimmäisenä otteluna on Costa Rican ja Serbian välinen ottelu. Costa Rica yllätti viime MM-kisoissa kaikki ja selviytyi aina puolivälieriin asti, jossa kuitenkin Hollanti oli parempi. Serbia puolestaan oli MM-kisoissa edellisen kerran 2010, mutta tuolloin joukkue ei selviytynyt jatkoon alkulohkosta. Avausottelu on molemmille joukkueille todella tärkeä, koska voitolla jatkopaikka alkulohkosta olisi askeleen lähempänä.

Costa Rica on esiintynyt varsin heikosti valmistavissa otteluissa, mutta se ei kerro kaikkea joukkueesta. Hyvänä päivänä Costa Rica voi voittaa kenet tahansa se nähtiin jo edellisissä MM-kisoissa neljä vuotta sitten. Isoa ruutua joukkueessa kantaa Real Madridin maalivahti Keylor Navas, jonka vahvaa panosta joukkue tulee tarvitsemaan näissäkin kisoissa.

Embed from Getty Images

Serbia lähtee kisoihin varsin hyvästä tilanteesta sillä joukkue voitti MM-kenraalissa Bolivian peräti 5-1. Tuossa kamppailussa Aleksandar Mitrovic teki hattutempun ja mieheltä odotetaan maaleja myös itse kisoissa. Serbian joukkueesta löytyy muutamia todella hyviä pelaajia kuten keskikentällä pelaava Sergej Milinkovic-Savic, joka pelasi todella vahvan kauden Lazion riveissä.

Embed from Getty Images

Saksa vs Meksiko

Sunnuntain toisessa ottelussa kohtaavat hallitseva maailmanmestari Saksa sekä kuusissa viime MM-kisoissa alkulohkosta jatkoon edennyt Meksiko. Saksa ei esiintynyt MM-kisoihin valmistavissa otteluissa mitenkään kummoisesti, mutta itse kisoissa joukkue tulee varmasti olemaan todella vahva. Saksan joukkue on kauttaaltaan todella vahva, mutta pienet heikkoudet voivat löytyä puolustuksesta. Mielenkiintoista on myös seurata onko Thomas Muller yhtä kovassa vireessä mitä mies on ollut kaksissa edellisissä MM-kisoissa.

Embed from Getty Images

Meksiko puolestaan on aina vaarallinen vaikka joukkueen pelaajat pelaavat pääosin oman maan sarjassa. Meksiko voi lähteä otteluun sikälikin paineettomasti, koska joukkueen tärkeimmät ottelut alkulohkossa ovat vasta edessä Ruotsia ja Etelä-Koreaa vastaan.

Brasilia vs Sveitsi

Sunnuntain päättää Brasilian ja Sveitsin välinen kohtaaminen. Brasilia lähtee kisoihin yhtenä suurimmista suosikeista eikä syyttä, koska joukkue esiintyi karsinnoissa todella vahvasti ja pelasi myös kisoihin valmistavissa otteluissa todella hyvin. Brasilia voitti ennen kisoja sekä Itävallan että Kroatian päästämättä maaliakaan, joten joukkueen puolustuksen pitäisi olla myös iskussa heti kisojen alusta lähtien. Mielenkiintoista on myös seurata Neymarin otteita ja sitä pystyykö mies taistelemaan näissä kisoissa maalipörssin voitosta.

Embed from Getty Images

Sveitsi on ennakkoon Brasilian jälkeen ehkä lohkon kakkossuosikki. Sveitsin joukkueessa löytyy myös laatua sekä pelaajia, jotka pelaavat Euroopan kovissa sarjoissa. Sveitsi pystyi ennen MM-kisoja pelaamaan muun muassa Espanjan kanssa tasapelin eikä joukkue ole hävinnyt kuuteen viime kamppailuun, joten ottelusta ei varmasti tule Brasilialle mikään läpihuutojuttu.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.