MM-uinneissa tehtiin kolme maailmanennätystä – Sunille ja Ledeckylle jälleen kultaa

Uinti uiminen

Uinnin MM-kisojen kolmannen kisapäivän iltajaksossa ohjelmassa oli viisi finaalia ja kolme välierää.

Peaty, Masse ja King tehtailivat ME-aikoja

Illan aikana tehtiin kolme uutta maailmanennätystä. Ensimmäisestä vastasi Iso-Britannian Adam Peaty 50 metrin rintauinnin välierässä. Peaty paransi aamulla tekemäänsä ME-aikaa 0,15 sekunnilla ja alitti ensimmäisenä 26 sekuntia ajalla 25,95.

Toista ei tarvinnut odottaa kauaa, sillä jo heti seuraavassa nähtiin uusi ME-aika. Sen teki Kanadan Kylie Masse 100 metrin selkäuinnissa. Masse vei mestaruuden ajalla 58,10, jolla paransi edellistä vuonna 2009 Gemma Spofforthin tekemää ME:tä 0,02 sekuntia. Toiseksi tulleen Yhdysvaltojen Kathleen Baker ja kolmannen sijan napanneen Australian Emma Seebohmin keskinäinen ero oli vain 0,01 sekunti. Bakerin aika oli 58,58 ja Seebohmilla 58,59.

Illan kolmas ja viimeinen maailmanennätys tehtiin illan päättäneessä naisten 100 metrin rintauinnin finaalissa. Mestaruuden vei selkeällä erolla Yhdysvaltojen Lilly King ME-ajalla 1,04,13, joka alitti edellisen vuonna 2013 Ruta Meilutyten tekemän ME:n (1,04,35) 0,22 sekunnilla. Yhdysvaltojen kaksoisvoiton toi toiseksi tullut Katie Meili 1,05,03 ajalla ja kolmanneksi tuli Venäjän Yulia Efimova ajalla 1,05,05. Aiemmin matkan ME:tä hallussa pitänyt Meilutyte oli neljäs.

Kiinalaiset veivät miesten finaalit, Ledecky odotetun ylivoimainen

Illan kahdessa miesten finaalissa mestaruudet menivät Kiinaan. 100 metrin selkäuinnissa Xu Jiayu kävi tiukan voittotaistelun yhdysvaltalaisten Matt Greversin ja Ryan Murphyn välillä. Jiayu vei lopulta voiton ajalla 52,44 jättäen toiseksi tulleen Greversin vain 0,04 sekunnin päähän ja kolmanneksi tullut Murphy jäi kiinalaisesti vain 0,15 sekuntia.

Miesten 200 metrin vapaauinnissa mestaruus meni Sun Yangille, jolle tämä oli kisojen toinen kultamitali. Sunin ensimmäinen tuli 400 metrin vapaauinti. Sun Yangin voittoaika oli 1,44,39 jättäen muut yli puolen sekunnin päähän. Hopea meni USA:n Townley Haas 1,45,04 ajalla ja pronssin nappasi Venäjän Aleksandr Krasnykh ajalla 1,45,23.

Yhdysvaltojen Katie Ledecky otti jo kisojen kolmannen kultamitalin voitettuaan odotetun ylivoimaisesti 1500 metrin vapaauinnin ajalla 15,31,82. Espanjan Mireia Belmonte tuli toiseksi 15,50,89 ajalla ja Italian Simona Quadarella nappasi kolmannen sijan 15,53,86 ajalla.