Scroll Top

Riittääkö Klubin johto jatkopaikkaan?

868px-HJK_Helsinki_Logo.svg

Tiistai-iltana HJK kohtaa Sonera Stadiumilla Mestareiden liigan toisen kierroksen karsintaottelussa latvialaisen FK Ventspilsin. Klubi lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja etumatkaa latvialaisiin on parin maalin verran. Helsinkiläiset voittivat Ventspilsissä viime tiistaina pelatun ottelun 3-1. Ventspils tarvitsee ottelusta vähintään kolme maalia, jotta heillä säilyisi mahdollisuudet jatkopaikkaan.

Sonera Stadiumin nurmi tulee olemaan vaikea paikka vierasjoukkueelle ja muutenkin on hyvin harvinaista, että 3-1-tappion kotona kärsinyt joukkue enää nousisi vierasottelussa, joten tämä peli on lähinnä kosmeettinen. Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuo myöntää, että alustasta on kotijoukkueelle etua.

– Totta kai alusta on meille pieni etu, se on luonnollista kun kyseessä on oma kotikenttä. Osa joukkueista pelaa paremmin tekonurmella, osa huonommin ja muun muassa viime vuoden europeleissä nähtiin molempia suorituksia. Ei nämä ottelut alustaan ratkea, vaan kyllä jatkoonmenijä ratkaistaan pelillisillä suorituksilla, Lehkosuo kertoi HJK:n verkkosivuilla.

HJK:n mennessä tästä parista jatkoon tulisi kolmannella kierroksella vastaan slovenialainen Maribor tai kazakstanilainen FC Astana. Mikäli kolmannen kierroksella tulisi noutaja, niin matka jatkuisi viime kauden tapaan Eurooppa Liigan karsintoihin. Seuraavalta kierrokselta jatkopaikan lunastaminen tarkoittaisi jo Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen pääsyä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.