Scroll Top

FIFA MM-kilpailut: Esittelyssä lohko D

Jalkapallon MM-kilpailut lohko D

Pian alkavien Jalkapallon MM-kisojen lohkoesittelyssä seuraavana on D-lohko, jossa ovat Argentiina, Islanti, Kroatia ja Nigeria.

Lohkon ottelut pelataan Moskovassa, Kalingradissa, Nizhni Novgorodissa, Volgogradissa, Pietarissa ja Rostovissa.

 

Argentiina

Viime kisojen finalisti ja kaksi kertaa MM-kullan voittanut (1978 ja 1986) Argentiina lähtee jälleen yhtenä suurimmista voittajasuosikeista, vaikka sen karsinnat menivät takkuisasti. Joukkueen kisapaikka ratkesi Etelä-Amerikan karsinnoissa vasta viimeisellä kierroksella 3-1 voitolla Ecuadorista, jonka myötä nousivat kolmanneksi.

Joukkuetta luotsaa Jorge Sampaoli. Argentiinalla on tuttuun tapaan yksi kisojen kovimmista hyökkäys. Sieltä löytyy yksi kisojen suurimmista tähdistä Barcelonan Lionel Messi, Sergio Aguero (Man City), Gonzalo Higuain (Juventus) ja Angel Di Maria (PSG). Sen sijaan puolustuspää ei ole parhaasta päästä ja haasteita tuli sen osalta lisää, kun ykkösmaalivahdiksi odotettu Manchester Unitedin Sergio Romero ei pääse kisoihin loukkaantumisen takia. Mutta Romerolle on kuitenkin hyvä paikkaaja, kun maaliin voi laittaa Willy Caballero.

Gee veikkaa Argentiinan voittavan lohkonsa, jonka jälkeen alkaa heidän osalta tosipelit.

Embed from Getty Images

 

Islanti

Väkiluvultaan kisojen pienin maa Islanti on noussut 2010-luvun aikana arvokisakävijäksi. Kaksi vuotta sitten Islanti teki arvokisadebyytin EM-kisoissa, jossa se sai varmasti uusia kannattajia edettyään yllättäen puolivälieriin. Sen lisäksi maan kannattajat toivat tavaramerkikseen HU-huudon. Joukkue oli erittäin lähellä päästä viime MM-kilpailuihin, mutta se hävisi jatkokarsinnoissa Kroatialle, jonka se kohtasi myös karsinnoissa ja pelaavat myös näissä kisoissa samassa lohkossa. Islanti nappasi kisapaikkansa voitettuaan karsintalohkonsa.

Islannin ykköspelaaja on Evertonin Gylfi Sigurdsson. Hän tulee olemaan tärkeä pelaaja varsinkin hyökkäyspäässä. Sigurdssonin lisäksi joukkueen tunnetuimpia pelaajia ovat Alfred Finnbogason ja Johann Berg Gudmundsson. Islannin vahvuus on erikoistilanteet ja se on tunnettu pitkistä sivurajaheitoista.

Gee veikkaa Islannin haastavan tosissan Kroatian toisesta jatkopaikasta, mutta jäävän ulos pudotuspeleistä

Embed from Getty Images

 

Kroatia

Viimeisen 20 vuoden aikana arvokisojen vakiokävijäksi tullut Kroatia lunasti jälleen paikkansa MM-kisoihin. Kroatia oli karsintalohkossaan toinen ja joutui jatkokarsintoihin, joissa se hoiti Kreikan yhteismaalein 4-1. Maan paras saavutus MM-kilpailuissa on pronssi vuoden 1998 kisoista.

Kroatian joukkue on tasaisen vahva nippu. Isoimmat tähdet löytyvät keskikentältä Real Madridin Luka Modric ja Barcelonan Ivan Rakitic. Kaksikko tulee olemaan tärkeä hyökkäyspäässä, kun he rakentavat muille varsinkin ykköshyökkääjälle Mario Mandzukicille (Juventus) maalipaikkoja. Puolustuspäässä joukkuetta johtaa Liverpoolin Dejan Lovren, jonka otteet on viime kausina ailahdelleet. Puolustuksesta voi tulla Kroatialle ongelmakohta, jos Lovren ei pelaa parastaan muun linjan kanssa. Parhaimmillaan Kroatia pystyy voittamaan kenet tahansa, mutta pystyvätkö siihen? Siitä tulee antamaan paljon osviittaa Argentiinan kohtaaminen.

Gee veikkaa Kroatian ottavan toisen jatkopaikan Islannin nenän edestä ja haastavan Argentiinan lohkovoitosta

Embed from Getty Images

 

Nigeria

Kuudetta kertaa MM-kisoihin päässyt Nigeria lähtee haastamaan ennakkoon kovempia maita. Nigeria hoiti karsinnat vakuuttavasti voitettuaan lohkonsa. Nigeria on viidellä aiemmalla kerralla päässyt kolme kertaa neljännesvälieriin ja kahdesti jäänyt alkulohkoon.

Nigerialla on nykyään harvassa huippupelaajat kovissa sarjoissa, mitä oli vielä 2000-luvun alussa. Nimekkäimmät ja tunnetuimmat pelaajat tässä joukkueessa ovat Victor Moses, John Obi Mikel ja Ahmed Musa. Nuoremmista nostetaan esille Kelechi Iheanacho ja Alex Iwobi.

Gee veikkaa Nigerian jäävän lohkonsa viimeiseksi ja kisojen päättyvän kolmeen otteluun

Embed from Getty Images

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.