Scroll Top

Jääkiekko – Pikkuleijonat kohtaa ensi yönä Slovakian, lue ottelun ennakko

u20

Nuorten MM-kisoissa Suomi kohtaa ensi yönä tärkeässä ottelussa Slovakian. Suoralla kolmen pisteen voitolla Pikkuleijonat olisi hyvin lähellä lohkon kolmospaikkaa. Suomi aloitti MM-kisat 1-2 tappiolla Ruotsille, mutta edellisessä ottelussa joukkue kaatoi Kazakstanin puhtaasti 5-0. Slovakia puolestaan on hävinnyt alkulohkon molemmat ottelunsa USA:lle ja Ruotsille, mutta tuloksien ei pidä antaa hämätä, sillä Slovakia on esiintynyt kisoista tappioista huolimatta varsin pirteästi. Joukkue johti ensimmäisessä ottelussa USA:ta vastaan kamppailua 1-0 ja vaikka ottelusta niukka 2-1 tappio tulikin niin joukkue jätti itsestään pirteän kuvan. Toisessa ottelussa Slovakia puolestaan hävisi sitten jo vähän selvemmin, kun Ruotsi oli parempi maalein 5-2.

Suomi on aloittanut turnauksen tulosten valossa aika odotetusti eli yhdellä tappiolla ja yhdellä voitolla, mutta joukkueen pelaamisessa on vielä runsaasti parannettavaa. Pikkuleijonien pitää Slovakia ottelussa esiintyä yhtenäisesti joukkueena eikä jokaisen kärkiketjun pelaajan pidä koittaa yksinään ratkoa otteluita ja miettiä pelkästään omia tehopisteitään. Esimerkiksi Eeli Tolvasen otteissa on näkynyt turha puristus sekä väkinäisyys eikä nuorukainen ole tehnyt turnauksessa vielä pistettäkään. Toki turnausta on vielä paljon jäljellä, mutta ensi yön ottelussa Suomen pitää alkaa pelaamaan enemmän joukkueena ja viisikkopelin pitää toimia niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan, koska vain hyvällä joukkuepelillä Suomi voi saada hyvän tuloksen MM-kisoissa aikaan, joka tarkoittaisi mitaleille pääsyä.

Embed from Getty Images

Pelaaja nostot:

Seuraa heitä: Aarne Talvitie Suomi

Suomen joukkueen kapteeni ja kolmosketjun sentteri Aarne Talvitie on esiintynyt kisoissa hyvällä tasolla ja nuorukainen on tehnyt Suomen molemmissa otteluissa maalin. Muutenkin Talvitien johtama ketju, jossa laidoilla pelaavat SM-liigassa kiekkoilevat Santeri Virtanen (SaiPa) ja Jesse Ylönen (Pelicans) on esiintynyt kisoissa todella loistavasti ja tehnyt hyvin tulosta turnauksen kahdessa ottelussa. Ketjun vahvaa panosta tarvitaan myös ensi yönä mikäli kärkiketjun pelaajilla sattuu edelleen olemaan tukkoista. Lisäksi kapteeni Talvitien panos on iso myös kentän ulkopuolella ja nuorukaisesta voisi usea Suomen pelaaja ottaa esimerkkiä.

Embed from Getty Images

Seuraa heitä: Adam Liska Slovakia

Slovakien joukkueen ykkösketjun sentteri Adam Liska on isossa roolissa joukkueen menestyksen kannalta. Nuorukainen onkin ollut joukkueensa yksi parhaimmista pelaajista tähän asti ja tehnyt kahteen otteluun tehot 1+1. 19 -vuotias Liska pelaa seuratasolla Slovan Bratislavassa ja tällä kaudella nuorukainen on tehnyt KHL:ssä  tehot 2+5. Liska onkin hyökkäyssuuntaan vaarallinen pelaaja, joten Suomen puolustajat saavat olla hereillä tämän slovakialaisen kanssa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.