NBA – Golden State nappasi kolmannen finaalivoittonsa Clevelandista

NBA 11

Viime yönä pelattiin koripallon NBA:ssa kolmas finaali Clevelandin ja Golden State Warriorsin välillä. Golden State vei ottelun pistein 110-102 ja on enää yhden voiton päässä NBA -mestaruudesta.

Ottelu alkoi kotijoukkue Clevelandin hallinnassa ja joukkue johti ottelun ensimmäisellä neljänneksellä kamppailua parhaimmillaan 12 pisteelle ja vielä puoliajalla joukkue johti ottelua kuudella pisteellä. Kotijoukkueelle kaikki kaikessa oli LeBron James, joka heitti ottelussa 33 pistettä. Jamesia hyvin säesti Kevin Love, joka naulasi 20 pinnaa.

Puoliajalta tuli kuitenkin sisuuntunut vierasjoukkue ja Golden State ajoi puoliajalla olleen eron nopeasti kiinni ja meni saman tien ohi. Ottelu kuitenkin säilyi tasaisena aivan loppuun asti, jossa vieraat ratkaisivat pelin itselleen, kun Kevin Durant upotti kolmosen vain 49 sekuntia ennen loppua vieden joukkueensa kuuden pisteen johtoon. Samalla Golden State siirtyi ottelusarjassa ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon.  Cleveland sa kiivetä ison vuoren jos aikoo voittaa mestaruuden, koska yksikään joukkue NBA:n historiassa ei ole noussut mestariksi oltuaan otteluvoitoin 0-3 tappiolla finaalisarjassa.