Scroll Top

FIFA MM-kilpailut: Esittelyssä lohko C

Jalkapallon MM-kilpailut lohko C

LOHKO C 

Lohko C on mielenkiintoinen, sillä sieltä löytyy vuosi vuodelta nouseva Australia ja ikuinen kestomenestyjä Ranska. Lisäksi mukaan mahtuu Euroopasta Tanska ja Amerikasta Peru.

Joukkueet pelaavat ottelunsa Kazan Arenalla, Mordovia Arenalla, Cosmos Arenalla, Jekaterinburgin Keskusstadionilla sekä Moskovan Lužnikilla että Sotšin Olympiastadionilla. 

 

AUSTRALIA 

Australia oli mukana myös neljä vuotta sitten. Tällä kertaa joukkue lähtee kisoihin AFC:n neljännen kierroksen voittajana. Joukkue on mukana olympialaisissa nyt tulevat kisat mukaan laskettuna viidettä kertaa eikä tälläkään kertaa joukkueelta ole lupa odottaa supersijoitusta; siihen sen rahkeet ei riitä. FIFA-rankingissa joukkue on lohkon ylivoimaisesti huonoin sijoituksella 36 mutta se on nostanut sijoitustaan vuosi vuodelta. Joukkueen virallinen lempinimi on Socceroos. 

Embed from Getty Images

Toistaiseksi Australian paras sijoitus on vuoden 2006 turnauksesta, jolloin se pääsi neljännesvälieriin asti kunnes vastaan tuli muuri nimeltä Italia. 

Joukkueen päävalmentaja on ollut tästä vuodesta alkaen hollantilainen Bert van Marwijk. Pelaajia, joita kannattaa kytätä, ovat muun muassa Mark Viduka, Tim Cahill, Aaron Mooy ja Harry Kewell. Eniten maaleja on Tim Cahilla. Joukkueen kapteeni on Lucas Neill. 

Valitettavasti tällä kertaa Australian tie tulee tökkäämään alkulohkoon. Sen lohkokumppanit ovat yksinkertaisesti liian kovia vastustajia, että kengurumaassa alkaisivat bileet. Gee veikkaa Australialle lohkon viimeistä sijaa ja kotimatkaa alkulohkon jälkeen. 

 

PERU

Peru tulee kisoihin viidettä kertaa kansainvälisen jatkokarsinnan voittajana. Se on edellisen kerran esiintynyt MM-kisoissa Kekkosen aikoihin vuonna 1982. Paras sijoitus tältä Amerikan ihmemaalta löytyy vuodelta 1970, jolloin se pääsi puolivälieriin asti. Perussa jokainen pelaa jalkapalloa niin on selvää, että maassa on käynnissä kunnon jalkapallobuumi.

Joukkueen FIFA-ranking on yllättävän kova eli 11. Rankingilla on mahdollisuudet suuriin yllätyksiin mutta parempi kun ei mene asioiden edelle. Edellisissä Amerikan mestaruuskisoissa Copa Americassa joukkue ylsi hopealle, joten henkselit paukkuen Perua vastaan ei kannata lähteä pelaamaan. 

Joukkueen valmentaja on argentiinalainen Ricardo Gareca. Kapteenina häärii Werder Bremenissä lainalla pelaava Claudio Pizarro. 

Gee veikkaa Perulle alkulohkosta kakkossijaa ja sitä kautta jatkoon pääsyä. 

Embed from Getty Images

 

RANSKA 

Ranska, Ranska, Ranska… Niin vihattu ja niin rakastettu. Les Bleus lähtee 15:iin MM-kisoihin vahvalla ryhmällä ja siltä on lupa odottaa mitä tahansa. Aikaisemmin Ranska on voittanut MM-kultaa kerran vuoden 1998 kotikisoissa. EM-hopeaa se on saavuttanut kaksi kertaa vuosina 1984 ja vuonna 2000. FIFA-rankingissa joukkue on vasta yhdeksäs mutta se ei kerro koko totuutta. Sinisillä on potentiaalia mitaleille asti. Brasilian MM-kisoissa 2014 Ranska hävisi puolivälierässä Saksalle. 

Joukkuetta luotsaa tuttu nimi, Didier Deschamps. Kapteenina sinisillä häärii Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris. Muista pelaajista syytä on esiin nostaa ehdottomat maailmanluokan pelaajat Antoine Griezmann, Karim Benzema, Paul Pogba jne… 

Suuri kysymysmerkki Ranskalla on aina joukkuehenki. Viime kisoissa se on rakoillut pahasti mutta mikäli Deschamps onnistuu pitämään maailmantähdet maanpinnalla niin Ranskalla on mahdollisuus mihin vain. 

Embed from Getty Images

Gee arvioi Ranskalle lohkovoittoa ja sen jälkeen alkaakin tosipelit, jolloin joukkuehenki joutuu koetukselle. 

 

TANSKA 

FIFA-rankingissa sijalla 12. oleva Tanska saattaa olla yksi turnauksen mustista lampaista. Parhaimpana saavutuksena Tanskalla on Euroopan mestaruus vuoden 1992 Ruotsin kisoista. EM-kisoissa Tanska on pelannut seitsemän kertaa ja MM-kisoissa Tanska on pelannut neljästi ja edennyt parhaimmillaan puolivälieriin. Suurimpana kulttihahmona Tanskan joukkueesta jokainen muistanee huippumaalivahti Peter Schmeichelin, joka venyi uskomattomiin suorituksiin ja oli tunnettu erityisen pitkästä pallon heitosta. 

Embed from Getty Images

Tanska voi lähteä kisoihin ilman suurempia paineita. Suurempia tähtiä joukkueessa ei ole vaan joukkueen kaikilta pelaajilta vaaditaan onnistumista. Tanska saa tehdä ihmeitä, mikäli se aikoo jatkaa pelejään alkulohkon jälkeen.

GEEN VEIKKAUS LOHKON LOPPUTULOKSESTA

  1. Ranska
  2. Peru
  3. Tanska
  4. Australia

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.