Scroll Top

Jalkapallo – Suomi kohtaa MM-karsinnoissa Islannin

Finland

Jalkapallon MM-karsinnat jatkuvat Huuhkajilla huomenna, kun vastaan asettuu EM-kisoissa hienosti pelannut Islanti. Joukkueet ovat aikaisemmin kohdanneet kahdesti ja noista otteluista molemmilla on yksi voitto plakkarissa.

Ottelun lähtökohdat

Islanti lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkue oli kesän EM-kisoissa hienosti aina puolivälierissä asti ja myös karsintojen avausottelussa joukkue pystyi hakemaan 1-1 tasapelin Ukrainan vieraana. Islanti on myös todella kova kotijoukkue eikä se ole hävinnyt kotonaan 11 otteluun. Tästä hyvänä esimerkkinä se, että joukkue pystyi edellisissä EM-karsinnoissa voittamaan kotonaan muun muassa Hollannin.

Islannin valmentaja vaihtui kesän EM-kisojen jälkeen, mutta joukkue pelaa silti hyvin pitkälti samalla 4-4-2 taktiikalla. Islanti luottaa usein vastahyökkäyksiin eikä joukkue tykkää pitää hirveästi palloa. Tämä voikin osoittautua pieneksi ongelmaksi, kun vastassa on Suomi. Islanti piti karsintojen avausottelussa Ukrainaa vastaan palloa vain 35 prosenttisesti.

Embed from Getty Images

Huuhkajat lähtee torstai-illan otteluun selvänä altavastaajana. Hans Backen alaisuudessa Suomi on pelannut todella aneemisesti varsinkin hyökkäyssuuntaan. Karsintojen avausottelussa Kosovoa vastaan joukkue oli todellisissa vaikeuksissa ja sai olla tyytyväinen, että ottelusta tuli edes yksi piste.

Suomi lähtee Islanti otteluun melko varmasti kolmen topparin taktiikalla. Keskikentän pohjalle joukkue saa kaivatun vahvistuksen, kun Perparim Hetemaj tekee paluun Huuhkajiin. Suomen pitäisi pystyä pitämään palloa enemmän kuin edellisissä otteluissa ja sitä kautta hyödyntämään Roman Eremenkoa nähtyä enemmän. Huuhkajat tuskin tulevat esittämään mitään ihmeellistä hyökkäyspeliä vaan joukkue luottaa melko varmasti vastahyökkäyksiin. Mielenkiintoista nähdä ketä Hans Backe peluuttaa hyökkäyksessä nyt kun Joel Pohjanpalo on loukkaantuneena.

Embed from Getty Images

Arvio

Ottelu on molemmille joukkueille tärkeä ja tappio pitäisi välttää keinolla millä hyvänsä. Islanti on esiintynyt edellisissä karsinnoissa todella vahvasti ja on varsinkin kotonaan todella paha vastustaja kenelle tahansa. Suomi lähtee otteluun vahvan puolustuksen kautta ja mikäli se saa kamppailun pidettyä pitkään maalittomana on sillä kaikki avaimet yllätykseen. Islanti on silti lähtökohtaisesti Suomea valovuoden edellä, joten niukka kotivoitto on hyvin lähellä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.