Scroll Top

Veikkausliiga – Rovaniemellä pelataan kierroksen kärkikamppailu, lue ennakko

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään kolme ottelua ja kaikki ovat sopivasti tasaisia ottelupareja. Turussa pelataan häntäpään ottelu TPS:n ja PS Kemin välillä. Lahdessa puolestaan pelataan keskikastin kamppailu, kun sarjassa seitsemäntenä oleva FC Lahti isännöi sarjassa kuudentena olevaa Vaasan Palloseuraa. Geen ennakossa pureudutaan päivän kolmanteen otteluun ja samalla kierroksen kärkikamppailuun, joka pelataan Rovaniemellä. Siinä sarjakakkonen kotijoukkue Rovaniemen Palloseura saa vieraita Etelä-Suomesta, kun vastaan asettuu sarjassa kolmantena oleva FC Honka.

Ennakkoasetelmat otteluun

RoPS

RoPS on tällä hetkellä sarjassa hienosti toisena ja on kaikkien yllätykseksi vahvasti mitalissa kiinni. Ennen kautta julkaistuissa ennakoissa RoPSia ei todellakaan uskottu top kolmeen, mutta joukkue on suorittanut päävalmentaja Toni Koskelan alaisuudessa todella vahvasti ja tasapainoisesti koko kauden. Joukkueella ei ole ollut mitään pitkiä tappioputkia ja voittoa on myös tullut tasaiseen tahtiin. Tämän päivän otteluun RoPS lähtee hyvästä tilanteesta, sillä joukkue ei ole hävinnyt neljästä viime ottelusta yhtään ja tuona aikana se on napsinut kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Lisäksi noista neljästä ottelusta RoPS pelasi kolme vieraissa ja joukkue haki esimerkiksi todella tärkeän voiton Lahdesta ja pystyi ottamaan ison tasapelipisteen sarjakärki HJK:n vieraana.

Embed from Getty Images

RoPS myös vahvistui tässä kuussa, kun se hankki kokeneen Erfan Zenelin joukkueeseen. Zeneli tuo joukkueen laituri pelaamiseen lisää ulottuvuuksia sekä leveyttä ja mies tekikin heti toisessa ottelussa tärkeän voittomaalin FC Lahtea vastaan. Zenelin hankkiminen oli RoPS:lta oiva veto varsinkin, kun ruvetaan syksyn pimetessä ratkomaan mitaleita ja mahdollisia europaikkoja niin miehen panos voi olla yllättävän suuri loppukauden edetessä.

Hyökkäyspäässä joukkuetta on viime aikoina auttanut SJK:sta heinäkuussa hankittu Vahid Hambo, joka on tehnyt neljässä pelaamassa ottelussa kaksi maalia, joten RoPS on saanut kesän aikana hyviä täsmä vahvistuksia riveihinsä. Joukkueen puolustus on myös toiminut kauden aikana hyvin, mutta tänään on mielenkiintoista nähdä miten se saa pysäytettyä hurjassa maalivireessä olevan FC Hongan hyökkääjän Macoumba Kandjin.

FC Honka

Sarjanousija FC Honka on rovaniemeläisten tapaan pelannut tämän kauden aivan yläkanttiin ja joukkue tappelee loppukaudesta tosissaan mitalista. Hongan koko kausi on ollut todella vahva eikä suuria heilahteluja ole tuloksissa kauden aikana tullut. Esimerkiksi viimeisestä seitsemästä ottelusta joukkue on hävinnyt vain yhden, joten ei tarvitse ihmetellä miksi joukkue keikkuu sarjassa aivan kärjen tuntumassa. Lisäksi joukkueen hyökkääjä Macoumba Kandji on ollut iso tekijä joukkue hyökkäyspelaamisessa ja pelkästään miehen maaleilla joukkue on saanut kerättyä todella monta pistettä sarjataulukkoon. Kandji on laukonut kuuteen viime otteluun kuusi maalia ja tuona aikana mies on jäänyt vain yhdessä ottelussa maaleitta. Kandji onkin tällä hetkellä maalipörssin kakkosena vain maalin perässä kärjessä olevaa Klaussia, mutta Kandji onkin pelannut viisi ottelua HJK-hyökkääjää vähemmän.

Hyökkäyksen ohella Hongan puolustus on toiminut viime otteluissa erinomaisesti. Joukkue on pelannut ennen tätä iltaa kolme peräkkäistä ottelua päästämättä maaliakaan, joka on todella hyvä merkki loppukautta ajatellen. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että Honka on tunnettu tällä kaudella viihdyttävänä joukkueena, jonka peleissä maaliverkot soivat molemmissa päissä kenttää.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Tämän illan ottelu on todella tärkeä molemmille joukkueille. Tällä hetkellä RoPS:n ja Hongan välinen ero sarjassa on viisi pistettä, mutta mikäli vierasjoukkue Honka pystyisi tänään voittamaan kaventuisi ero kahteen pisteeseen. Mikäli taas kotijoukkue RoPS voittaisi olisi ero joukkueiden välillä jo kahdeksan pistettä, joka olisi aika iso kurottavaksi loppukauden otteluissa. Lisäksi voitto antaisi RoPS:lle vielä saumat taistella, jopa mestaruudesta sillä ero sarjakärki HJK:n supistuisi vain neljään pisteeseen.

Koska tämän illan ottelu on kärkikamppailu ja vastassa on kaksi laadukasta joukkuetta veikkaa Gee ottelusta tasaista ja vähämaalista. RoPS on ollut kotona todella hyvä ja ottanut kotikentällä toiseksi eniten pisteitä yhdessä tämän illan vastustaja Hongan kanssa. Honka puolestaan on pelannut vieraissa paljon tasapelejä, joten ei olisi suuri yllätys jos tämän illan kamppailussa päädyttäisiin sopuisaan pistejakoon numeroin 1-1 tai 0-0.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.