Scroll Top

Veikkausliiga – Seinäjoella pelataan tänään kauden toinen Pohjanmaan derby

Veikkausliigan ohjelmassa on tänään yksi ottelu, kun Seinäjoella pelataan kauden toinen Pohjanmaan derby SJK:n ja VPS:n välillä. Joukkueet ja niiden kannattajat saavat nauttia nyt derbyistä oikein kunnolla, koska kauden kolmas ja viimeinen paikallisottelu pelataan heti ensi viikolla Vaasassa. Kauden ensimmäinen paikallisderby kesäkuun alussa päättyi Vaasassa 1-1 tasapeliin, joten puntit ovat tasan ennen tämän illan koitosta.

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

SJK

Seinäjokisten kausi on ollut viime kauden tapaan sekava ja alavireinen. SJK on tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän ja eroa karsijanpaikalla olevaan TPS:ään on vain kolme pistettä, joten voitto tämän illan ottelusta tulisi joukkueelle tarpeeseen.

SJK:n otteet näyttivät heinäkuussa piristyvän, kun joukkue otti kaksi peräkkäistä voittoa sarjan kärkipään joukkueista FC Lahdesta sekä RoPS:sta. Tuon jälkeen joukkueelle on tosin tullut kolme peräkkäistä tappiota, joten tänään olisi hyvä saada pisteitä, jotta tappioputki ei söisi liikaa joukkueen jo ennestään ohutta itseluottamusta.

Embed from Getty Images

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko sr on tehnyt joukkueen pelaajistoon muutoksia. Joukkueen riveistä lähti tällä viikolla keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna sekä hyökkääjä Vahid Hambo. Vastaavasti joukkueen riveissä nähtiin jo edellisessä IFK Mariehamn ottelussa kaksi uutta pelaajaa, kun keskikentällä aloitti kenialainen Peter Opiyo ja laituriksi vaihdosta kentälle tullut ukrainalainen Denys Oliynyk. Lisäksi SJK hankki Trinidad ja Tobagon maajoukkuehyökkääjä Shahdon Winchesterin, joka nähdään kentällä illan VPS ottelussa mikäli vain pelilupa asiat saadaan perjantaiksi kuntoon. Uudesta kolmikosta Opiyo ja Winchester ovat päävalmentaja Eremenkolle tuttuja Pietarsaaren Jaron ajoilta, joten pelaajat olivat seuralle hyviä ja suhteellisen varmoja hankintoja. Hyökkääjä Winchesteristä voikin olla paljon iloa SJK:lle loppukaudesta sillä mies teki Jarossa pelatessaan kahden kauden aikana yhteensä 17 liigamaalia, joten maalinteko ainakin mieheltä luonnistuu.

Tänään pitää ottaa huomioon myös se, että vaikka SJK:lla onkin alla kolmen ottelun tappioputki niin kotikentällä joukkue on viime aikoina pelannut pirteästi ja neljästä edellisestä kotipelistä joukkue on voittanut peräti kolme.

 

VPS

VPS on ollut Veikkausliigassa hurjassa nousukiidossa ja joukkueella on ennen tätä iltaa alla viisi tappiotonta ottelua putkeen. Joukkueen loistavat otteet viimeisen vajaan parin kuukauden ajalta ovat nostaneet vaasalaiset vahvasti mukaan mitalitaisteluun ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa hienosti kolmantena. Erityisesti vieraskentällä VPS on ollut koko kauden todella vahva ja se on ottanut vieraissa toiseksi eniten pisteitä heti HJK:n jälkeen. Heinäkuussa joukkue voitti vieraissa vahvat kotijoukkueet Hongan sekä KuPS:in, joten joukkueen iskukyky sekä itseluottamus ovat tällä hetkellä huippuluokkaa.

VPS:n pallollinenpelaaminen erityisesti hyökkäyssuuntaan on toiminut kesä-heinäkuussa todella hyvin ja joukkue on jäänyt kymmenessä viime pelissä vain kahdesti maaleitta. VPS saa tänään kentälle takaisin tärkeän palasen, kun maanantaina pelatussa FC Lahti ottelussa pelikiellossa ollut Sebastian Strandvall palaa vaasalaisten keskikentälle.

Vaikka VPS on pelannut tällä kaudella todella hyvin niin kohtaamiset SJK:n kanssa ovat olleet joukkueelle viime vuosina vaikeita, sillä VPS on voittanut viidestä edellisestä kohtaamisesta vain yhden, joten tänään joukkueella olisi mahdollisuus kaunistella tuota tilastoa.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Tänään on siis edessä kauden toinen Pohjanmaan derby. Vaikka ennakkoon VPS voisi pitää selvänä ennakkosuosikkina viimeaikaisten esitysten sekä sarjasijoituksen perusteella niin derbyt ovat kuitenkin aivan oma lukunsa. Lisäksi, kun ottaa huomioon sen, että SJK on pelannut hyvin kotonaan viime otteluissa voi kamppailusta odottaa tasaista. Lisäksi molempien joukkueiden otteluissa on viime aikoina tehty kohtuullisesti maaleja, joten tuskin mitään 0-0 kamppailua on tänään Seinäjoella luvassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.