Scroll Top

Manchester United kiinnitti Ole Gunnar Solskjärin pitkällä pahvilla

manchester-united-logo

Englannin Valioliigassa pelaava Manchester United julkisti tänään odotetun uutisen, kun se tiedotti, että seuran väliaikaisen päävalmentajan norjalaisen Ole Gunnar Solskjärin sopimus on vakinaistettu. Eri brittimedioiden mukaan seura ja norjalaismanageri olisivat solmineet kolmivuotinen sopimuksen, joka pitäisi näin ollen Solskjärin Unitedin peräsimessä kevääseen 2022 asti.

Ole Gunnar Solskjär tuli joulukuussa Unitedin väliaikaiseksi manageriksi portugalilaisen Jose Mourinhon saatua potkut. Molden enkelinä tunnettu norjalainen sai Punaiset paholaiset heti aivan uuteen lentoon ja joukkue voitti kuusi ensimmäistä Valioliigaottelua putkeen eikä hävinnyt 12 ensimmäisestä sarjaottelustaan yhtään. Solskjärin alaisuudessa ManU teki uskomattoman nousun Mestarien liigan pudotuspelien avauskierroksella PSG:tä vastaan ja eteni näin upeasti puolivälieriin, jossa se kohtaa Barcelonan.

Embed from Getty Images

Solskjärin alaisuudessa joukkueen ilmapiiri on parantunut selvästi ja esimerkiksi Paul Pogba on löytänyt aivan uuden kevään ja samoin tehojen kanssa tuskaillut Romelu Lukaku on ollut helmi-maaliskuussa hurjassa iskussa. Lisäksi joukkueen pelaaminen on ollut paljon hyökkäysvoittoisempaa, joka on näkynyt tehtyjen maalien määrässä verrattuna Mourinhon aikakauteen.

–  Heti ensimmäisenä päivänä kun saavuin, tunsin oloni kotoisaksi tässä erityisessä seurassa. Oli kunnia olla Manchester Unitedin pelaaja sekä aloittaa valmentajaurani täällä, norjalainen tunnelmoi seuran tiedotteessa.

–  Hänen tekemät tulokset puhuvat puolestaan. Pelkkien esitysten ja tulosten lisäksi Ole tuo valtavasti kokemusta, sekä pelaajana että valmentajana. Sen lisäksi hänellä on halu antaa nuorille pelaajille mahdollisuuksia ja hän ymmärtää seuran toimintatavat syvällisesti. Tämä kaikki tarkoittaa, että hän on oikea henkilö viemään Manchester Unitedia eteenpäin, puheenjohtaja Ed Woodward sanoi.

Embed from Getty Images

United taistelee edelleen tiiviisti Mestarien liigan paikoista, kun Valioliigaa on pelaamatta kahdeksan kierrosta. ManU on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, mutta eroa neljäntenä olevaan Arsenaaliin on vain kaksi pistettä ja sarjakolmoseen Tottenhamiin kolme pistettä, joten kaikki on vielä auki loppukauden osalta. Pitää myös muistaa, että ManU:lla on mahdollisuudet voittaa vaikka Mestarien liiga, joka toisi samalla hurja lisäsulan Solskjärin hattuun.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.