Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- C-lohko

Group C

äuola ja Ukraina. Lohkon neljäs joukkue on Suomen kanssa samassa karsinta lohkossa pelannut Pohjois-Irlanti. Pohjoi-Irlanti pelaa ensimmäistä kertaa EM-kilpailuissa. Saksa on lohkon selvä voittajasuosikki. Puola ja Ukraina puolestaan taistelevat lohkon kakkospaikasta. Pohjois-Irlanti yrittää haastaa lohkon muita joukkueita, mutta tällä kertaa vastus taitaa olla liian kova.

 

Saksa

Saksa tuhansien jalkapalloilijoiden ja konemaisen futiksen luvattu maa. Kun puhutaan arvokisoissa mestarisuosikeista nousee Saksan nimi aina esiin. Saksa selvitti karsinnat aika helposti vaikka kärsikin kaksi tappiota. Saksa on pärjännyt edellisissä EM-kisoissa todella hyvin. Viime EM-kisoissa Saksa oli välierissä ja vuonna 2008 EM-finaalissa, joten mikään muu kuin mestaruus ei kelpaa Saksalle. Saksan kokoonpanosta ei juuri heikkoja lenkkejä löydy vaan, joka pelipaikalle löytyy kiven kovia kavereita. Maalilla Saksan joukkueessa on yksi maailman parhaista maalivahdeista ellei, jopa paras eli Bayern Munchenin Manuel Neuer. Neuer on jalalla todella hyvä maalivahti ja Saksa pystyy käyttämään miestä ylimääräisenä liberona kuten teki 2014 MM-kisoissa. Puolustuksesta löytyy kokenut ja vuoren varma toppari Mats Hummels. Laitapakin tontille löytyy ehkä suurelle yleisölle vielä tuntematon nimi Kölnissä pelaava Jonas Hector. Hector ahkeroi karsinnoissa jo seitsemän peliä, joten luulisi olevan myös EM-kisoissa Löwin valinta laitapakin paikalle. Keskikentältä löytyy kanssa laatua ja kovia nimiä. Keskikentän pohjalla pelaavat todennäköisesti Real Madridin Toni Kroos ja Liverpoolin Emre Can. Hyökkäävämpänä keskikenttäpelaajana on Mezut Özil. Joukkueeseen on nimetty vain yksi puhdas kärkipelaaja Mario Gomez (Besiktas). Gomes paukutti päättyneellä kaudella Besiktasin riveissä 26 liiga maalia, joten mies voisi olla hyvä valinta kärkeen. Voi kuitenkin olla, että Löw peluutta kärjessä Thomas Mulleria, joka ei ole puhdas kärkipelaaja. Muller on kuitenkin ollut hurjassa maali vireessä aina arvokisoissa, joten Löw mitä ilmeisemmin peluutta miestä sillä pelipaikalla. Alkulohkossa Saksalla ei pitäisi suuria haasteita olla. Puola pystyy ehkä eniten laittamaan kampoihin, mutta Ukraina ja Pohjois-Irlanti pitäisi kaatua ihan rutiini suorituksella. Saksa nähdään jälleen kerran korkealla EM-kisoissa eikä olisi suuri ihme jos joukkue olisi finaalissa asti.

Embed from Getty Images

 

Puola

Puola pelaa nyt kolmatta kertaa peräjälkeen EM-kisoissa. Kahtena edellisenä kertana joukkue on jäänyt alkulohkoon, joten nyt olis hakusessa ensimmäinen jatkopaikka. Puola pelasi samassa karsintalohkossa Saksan kanssa ja sijoittui siinä toiseksi. Puola pystyi karsinnoissa kerran, jopa voittamaan Saksan. Joukkue teki karsinnoissa hurjat 33 maalia, joka oli eniten koko EM-karsinnoissa. Osittain tuota selittää Gibraltarin oleminen samassa karsinta lohkossa, mutta kertoo myös Puolan kovasta hyökkäys osastosta. Puola pelaa usein 4-2-3-1 taktiikalla eli joukkue luottaa vahvaan keskikenttään jonka pohjalla pelaa kaksi puolustavaa keskikenttäpelaajaa. Puola pystyy olemaan yksi kisojen yllättäjistä kunhan vaan puolustuspeli toimii sillä maaleja joukkue osaa tehdä. Puolan kokoonpanossa on todella hyviä pelaajia useille pelipaikoilla. Joukkueen maalivahtina pelaa Bournemouth edustava kokenut  Artur Boruc. Puolustuksesta löytyy Torinossa pelaava toppari Kamil Glik. Glik on pystynyt pelaamaan monta kautta hyvällä tasolla seurajoukkueessa olisiko nämä ne kisat, joissa mies lyö itsensä toden teolla läpi. Keskikentältä löytyy kokenut bundesliiga ja Serie A pelaaja Jakub Blaszczykowski. Mies on isossa roolissa Puolan joukkueessa niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Lisäksi keskikentälle on laittaa La Ligan Sevillaa edustava Grzegorz Krychowiak. Kärkipelaajana Puolalla on kaikille jalkapallon seuraajille tuttu tähti Robert Lewandowski. Lewandowski teki päättyneellä kaudella Bayernin paidassa 30 maalia ja voitti sillä bundesliigan maalipörssin. Lewandowskin harteille on kasattu paljon paineita sillä maalinteko ja menestys mahdollisuudet riippuvat paljolti hänen pelaamisestaan. Puola lähtee kisoihin hyvästä tilanteesta. Tulokset ovat olleet niin karsinnoissa kuin harjoituspeleissä todella hyviä. Joukkue kaatoi maaliskuussa Suomen tylysti 5-0. Puolan tavoite EM-kisoissa on vähintään jatkopaikka, jos joukkue jää kolmatta kertaa putkeen alkulohkoon on se maan faneille valtava pettymys. Gee veikkaa Puolan olevan, jopa yksi kisojen mustista hevosista.

Embed from Getty Images

 

Ukraina

Ukraina pelaa toista kertaa putkeen EM-kisoissa. Tosin edellisiin EM-kisoihin Ukraina pääsi suoraan isäntämaana. Arvokisoissa Ukrainan paras saavutus on vuoden 2006 MM-kilpailuissa, jossa joukkue oli puolivälierissä asti. UKraina oli EM-karsinnoissa lohkonsa kolmas ja joutui jatkokarsintoihin. Joukkue pudotti jatkokarsinnoissa Slovenian ja eteni näin ollen itse kisoihin.  Ukraina pelaa Puolan tavoin useasti 4-2-3-1 taktiikalla ja joukkue luottaa vahvaan keskikenttään unohtamatta toki puolustusta. Puolustus on Ukrainan vahvin osa-alue ja puolestaan maalinteko tuottaa monesti vaikeuksia. Ukraina tarvitsee hurjan monta tilannetta yhden maalin tekemiseen. Ukrainan materiaali on kuitenkin ihan hyvä ja sillä voi edetä kisoissa, jopa jatkopeleihin. Ukrainan maalivahtina toimii kokenut Shakhtar-vahti Andrij Pyatov. Pyatov on ollut pitkään Ukrainan ykkösmaalivahti, mutta taso ailahtelee välillä turhan paljon. Puolustus koostuu kokonaan oman maan pääsarjan pelaajista. Topparina pelaa Olexandr Kucher (Shakhtar) ja laitapakin tontilta löytyy muun muassa Vyacheslav Shevchuk (Shakhtar). Keskikentältä löytyy Ukrainalta kovia kavereita. Keskikentän tähtenä on Kiovan Dynamon Andriy Yarmolenko. Yarmolenko on ollut monta vuotta Eurooppalaisten suurseurojen kiikarissa, mutta mies on toistaiseksi pysynyt vielä kotimaassaan. Yarmolenko teki päättyneellä kaudella Ukrainan liigassa 13 maalia, joten mies on kova ase myös maajoukkueessa. Keskikentältä löytyy Yarmolenkon lisäksi  La ligan  Sevillassa pelaava Evgen Konoplyanka sekä Taras Stepanenko (Shakhtar). Hyökkäyksessä Ukrainalla on Bundesliigassa pelannut  Artem Kravets (Stuttgart). Kravets  osui karsinnoissa kolmesti ja voi olla yllätys palanen Ukrainan joukkueessa.  Ukraina lähtee kisoihin menestymään ja hakemaan jatkopaikkaa eikä vain pelaamaan. Koska kisoissa myös lohko kolmonen voi mennä jatkoon parantaa se Ukrainan osakkeita huomattavasti. Mikäli keskikenttä toimii Yarmolenkon ja Konopluankan osalta on Ukraina, jopa kakkos paikassa kiinni. Kisat näyttävät miten Ukrainan käy.

Embed from Getty Images

 

Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlanti täydentää Brittien vahvaa edustusta EM-kisoissa. Pohjois-Irlanti on edellisen kerran ollut arvokisoissa vuoden 1986  Mexicon MM-kisoissa. Pohjois-Irlanti pelasi Suomen kanssa samassa karsintalohkossa, jonka joukkue myös voitti. Pohjois-Irlanti hävisi karsinnoissa vain yhden ottelun. Joukkue pelaa perus Brittifutista, jossa tahdolla ja kovalla työnteolla on iso merkitys. Pohjois-Irlannin joukkueessa ei juuri tähtiä ole, mutta kokoonpanosta löytyy kuitenkin muutamia ihan kovia pelimiehiä. Joukkue pelasi karsinnoissa paljon vahvan keskikentän kautta ja palloa pelattiin paljon kärjessä häärivälle Kyle Laffertylle. Lafferty ei ole viime vuosina paljon seurajoukkueessa loistanut, mutta teki Pohjois-Irlannille karsinnoissa 7 maalia  ja oli karsintojen viidenneksi paras maalintekijä.     Maalivahtina Pohjois-Irlannilla on paljon maailmaa nähnyt ja muun muassa Valioliigassa pelannut Roy Carroll. Carroll pelaa nykyisin Englannin kakkosliigan Notts Countyssa. Puolustuksesta joukkueelta löytyy entinen Manchester Unitedin puolustaja nykyisin West Bromwich toppari Jonny Evans sekä Watfordin Graig Cathcart. Pohjois-Irlannin puolustuksessa on monia Valioliiga tason kavereita eli joukkueella on potentiaalia ja yllätys saumaa kisoissa. Pohjois-Irlannin keskikentän moottorina toimii Steven Davis. Southamptonia edustava Davis teki päättyneellä Valioliiga kaudella viisi maalia.  Davisin lisäksi keskikentällä on Englannin Mestaruussarjassa pelaavat Stuart Dallas (Leeds United) ja Corry Evans (Blackburn Rovers). Pohjois-Irlannin hyökkäyksessä on röyhkeä ja maalin nälkäinen Kyle Lafferty. Lafferty on Pohjois-Irlannin hyökkäyspelin tärkein palanen. Lisäksi hyökkäyksen yksi vaihtoehto voisi olla Skotlannin liigassa pelaava Josh Magennis (Kilmarnock). Magennis teki Kilmarnockin paidassa tällä kaudella kymmen liiga maalia, joten mieheltä löytyy maalinteko taitoa.  Pohjois-Irlanti lähtee EM-kisoihin haastajan asemasta. Joukkueen materiaali ei riitä vertailussa lohkon muihin joukkueisiin. Mikäli Pohjois-Irlanti saa hyvän alun ja hengen päälle kisoissa voi se yllättaä esimerkiksi Puolan tai Ukrainen. Lähtökohtaisesti joukkue on kuitenkin  lohkon heikoin, joten kisoista tuskin jää muuta kuin kokemusta.

Embed from Getty Images

 

Tässä oli C-lohko esiteltynä ja altaa löytyy lohkon otteluohjelma ja pelipäivät

 

C-lohkon otteluohjelma

 

12.kesäkuuta klo 19.00 Puola vs Pohjois-Irlanti

12.kesäkuuta klo 22.00 Saksa vs Ukraina

16.kesäkuuta klo 19.00 Ukraina vs Pohjois-Irlanti

16.kesäkuuta klo 22.00 Saksa vs Puola

21.kesäkuuta klo 19.00 Pohjois-Irlanti vs Saksa

21.kesäkuuta klo 19.00 Ukraina vs Puola

 

Koko kisaopas löytyy täältä! https://geemediasports.com/em-2016/

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.