Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Islanti haastaa Portugalin

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa on tiistaina vain kahden ottelun päivä. Alkulohkojen ensimmäinen kierros saadaan päätökseen kun F-lohko aloittaa oman urakkansa. Itävalta kohtaa alkuillan ottelussa Unkarin ja päivän päättää pienen ja sympaattisen Islannin ja Portugalin välinen kohtaaminen.

Mikä on Itävallan iskukyky?

Alkuillan ottelussa kohtaavat siis Itävalta ja Unkari. Itävalta lähtee kisoihin yhtenä mustista hevosista ja on myös tämän pelin suosikki. Itävalta oli karsinnoissa suvereeni eikä hävinnyt peliäkään. Joukkue ei ole pitänyt omaa maaliaan puhtaana viidessä viime ottelussa, joten päävalmentajalla riittää miettimistä puolustuspelin kanssa ennen tiistain avausottelua.

Joukkueen suurimmat vahvuudet on puolustuksessa ja keskikentällä. Laitapuolustajan paikalla pelaa Leicesterissä loistavan kauden pelannut Christian Fuchs. Keskikentältä löytyy Bayern Munchenin Daviv Alaba sekä laiturin paikkaa pelaava Stoken Marko Arnautovic, joten tämäkin osa-alue on Itävallalla kunnossa. Kärjessä Itävallalla pelaa isokokoinen (196 cm) Marc Janko, joka on iso uhka varsinkin erikoistilanteissa. Janko teki karsinnoissa 7 maalia ja oli koko karsintojen maalipörssin kahdeksas.

Unkari lähtee kisoihin haastajan asemasta. Joukkue on vilisee tasaisen harmaata massaa, mutta tiivis koko joukkueen puolustuspelaaminen ja vastaiskut ovat Unkarin suurin ase. Unkarin maalilla on kokenut 40-vuotias Gabor Kiraly, joka on suomalaisille tuttu koko harmaista collage housuistaan. Unkarin ehkä suurin tähti löytyy keskikentältä  nimittäin Bursasporissa pelaava Balazs Dzsudzsak. Kärjessä pelaa karsinnoissa kahdesti osunut Krisztian Nemeth. Unkarilta ei liikoja odoteta, mutta illan peli näyttää minkälaisessa iskussa joukkue on.

Embed from Getty Images

Islanti haastaa Portugalin

Myöhäisottelussa kohtaavat Portugali ja kisojen ensikertalainen Islanti. Portugali pääsi neljä vuotta sitten EM-kisoissa välieriin asti, joten joukkue on tottunut menestymään. Karsinnat se selvitti vaivatta häviten vain yhden ottelun. Portugalilta löytyy laatua jokaiselle pelipaikalle, joten materiaalista menestyminen ei jää kiinni. Topparina joukkueessa pelaa ristiriitainen Real Madrid persoona Pepe. Keskikentällä joukkueessa pelaa Monacon Joao Moutinho sekä Porton Danilo Perreira. Maalinteko vastuun joukkueessa kantaa Real Madridin tähtipelaaja Cristiano Ronaldo . Joukkue elää tai kuolee Ronaldon mukana, joten mieheltä odotetaan kisoissa tehoja. Ronaldo kärsi loppukaudesta jonkinlaisesta lihasvammasta ja Portugalin päävalmentaja antoikin miehelle viikon vapaata ennen kisoja. joten nyt miehen pitäisi olla täydessä pelikunnossa.

Embed from Getty Images

Islanti yllätti kaikki karsinnoissa selviytymällä ensimmäistä kertaa EM-kisoihin. Joukkue voitti karsinnoissa muun muassa Hollannin kahdesti, joten potentiaalia Islannin joukkueessa on. Kisojen avausottelu olisi hyvä paikka yllättää Portugali ja antaa samalla vahva näyttö omasta tekemisestään. Islannin ryhmässä on vahva joukkuehenki päällä ja se luottaa hyvään koko joukkueen puolustuspelaamiseen. Isoa vastuuta puolustuspelissä kantaa toppari Kari Arnason. Keskikentältä löytyy joukkueen suurin tähti Valioliigaseura Swanseassa pelaava Gylfi Sigurdsson. Sigurdsson pelasi vahva kauden ja teki myös 11 Valioliiga-maalia. jota voi pitää kovana lukemana keskikenttämiehelle. Hyökkäys on Islannilla vähän arvoitus, mutta kärjessä saattaa aloittaa Nantesin Kolbeinn Sigthorsson. Sigthorsson osui karsinnoissa kolmesti ja pelasi kaikissa 10 ottelussa, joten mies olisi luonteva valinta hyökkäykseen. Pystyykö Islanti horjuttamaan Portugalia selviää tiistaina myöhäisillassa.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.