Yhdysvallat rohmusivat kultamitaleja MM-uintien viidentenä päivänä

Uinti uiminen

Uinnin MM-kisojen viidennen kisapäivän iltajaksossa ohjelmassa oli viisi finaalia ja neljä välierää.

Iltajaksossa nähtiin yksi suomalainen Jenna Laukkanen 200 metrin rintauinnin välierässä. Laukkanen ei päässyt huomiseen finaaliin ollen välierien 16 ajalla 2,27,77. Finaaliin vaadittiin lähes neljä sekuntia parempi aika. Laukkasella on vielä kisojen viimeisinä päivänä edessä 50 metrin rintauinti.

Miesten 200 metrin sekauinnissa voiton vei Yhdysvaltojen Chase Kalisz ajalla 1,55,56. Kalisz kävi tiukan voittotaistelun Japanin Kosuke Haginon kanssa. Toiseksi tullut Hagino jäi voitosta 0,45 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Kiinan Wang Shun ajalla 1,56,28.

Miesten 100 metrin vapaauinnissa Yhdysvallat nappasi kaksoisvoiton. Mestaruuden vei Caeleb Dressel ajalla 47,17 jättäen yli puolen sekunnin päähän. Hopean vei Nathan Adrian 47,87 ajalla ja pronssia nappasi Ranskan Mehdi Metella ajalla 47,89.

Illan tasaisin loppukilpailu käytiin naisten 50 metrin selkäuinnissa. Voiton vei Brasilian Etiene Medeiros ajalla 27,14. Toiseksi tullut Kiinan Fu Yuanhui hävisi Medeirosille ainoastaan 0,01 sekuntia ja kolmannen sijan napannut Valko-Venäjän Aliaksandra Herasimenia jäi voitosta vain 0,09 sekuntia.

Naisten 200 metrin perhosuinnissa kaikki mitalit menivät Eurooppaan. Mestaruuden vei Espanjan Mireia Belmonte ajalla 2,05,24 ennen toiseksi tullutta Saksan Franziska Hentke 2,05,39 ja kotiyleisön riemuksi Unkarin Katinka Hosszu tuli kolmanneksi ajalla 2,06,02.

Illan päätti naisten 4 x 200 metrin vapaauintiviesti. Voitosta käytiin tiukka taistelu Yhdysvaltojen ja Kiinan kesken ankkuriosuuden alkuun asti. Voiton vei Yhdysvallat ajalla 7,43,39, jonka ankkuri Katie Ledecky peittosi Kiinan Li Bingjien. Toiseksi tulleen Kiinan aika oli 7,44,96 ja kolmannen sijan vei Australia ajalla 7,48,98.