Ledecky ME-aikaan 800 metrin vapaauinnissa – Miesten 100m perhosessa harvinainen tilanne

rio-og-2016

Uintien toisiksi viimeisessä iltasessiossa ohjelmassa oli neljä finaalia naisten 200m selkäuinti, miesten 100m perhosuinti, naisten 800m vapaauinti, miesten 50m vapaauinti.

Illan ensimmäisessä finaalissa naisten 200m selkäuinnissa nähtiin jännittävä voittotaistelu Katinka Hosszun ja Maya Diradon välillä. Voiton vei Dirado ajalla 2,05,99. Toiseksi jäänyt Hosszu hävisi vain 0,06 sekunnin erolla. Kisan kolmas oli Hilary Caldwell.

Miesten 200m perhosuinnissa voiton vei Singaporen Joseph Schooling ajalla 50,39. Schoolingista tuli samalla ensimmäinen singaporelainen olympiavoittaja. Hänen takanaan tapahtui harvinainen tilanne kun kolme uimaria Michael Phelps, Chad Le Clos ja Laszlo Cseh saivat saman ajan ja jakoivat toisen sijan.  Sellaista ei ole aiemmin käynyt ja se myös nauratti kolmikkoa palkintokorokkeella.

Illan ylivoimaisin voitto ja ainut maailman ennätys nähtiin naisten 800m vapaauinnissa. Katie Ledecky nappasi kisojen neljännen olympiakultansa ME-ajalla 8,04,79. Toiseksi tullut Jazmin Carlin jäi Ledeckystä peräti yli 11 sekuntia 8,16,17 ja kolmanneksi tuli Boglarka Kapas ajalla 8,16,37.

Illan viimeinen finaali oli odotettu miesten 50m vapaauinti, joka oli odotetusti tasainen ja jännittävä. Voiton vei kokenut Anthony Ervin, joka voitti saman matkan jo vuonna 2000 Sydneyssä. Toiseksi jäi niukasti Florent Manadou hävittyään Ervinille vain 0,01 sekuntia ja kolmanneksi tuli Nathan Adrian ajallaan 21,49.

Huomenna uintien viimeisenä päivänä on neljä finaalia.