Scroll Top

Kohti Rioa – Suomen olympiajoukkue rakentumassa

rio-og-2016

Vuoden 2016 kesäolympialaiset järjestetään Brasiliassa, Rio de Janeirossa. Kyseessä on järjestyksessään 28. kesäolympialaiset ja historian ensimmäiset kisat, jotka järjestetään Etelä-Amerikan mantereella ja toiset Latinalaisessa Amerikassa. Rion jälkeen Afrikka on ainoa asutettu maanosa, jossa ei ole koskaan järjestetty olympialaisia.

Kesäolympialaisissa kilpaillaan kaikkia 28 urheilumuodossa, uusina lajeina mukana ovat golf ja rugby sevens. Kaikkiaan kisatapahtumia on peräti 306. Avajaisia vietetään viides elokuuta ja päättäjäisiä 21. päivä. Olympiastadionina toimii legendaarinen Maracanã.

Suomen olympiajoukkueeseen on toistaiseksi valittu 15 urheilijaa:

Ammunta: Satu Mäkelä-Nummela

Paini: Petra Olli, Rami Hietaniemi

Purjehdus: Tapio Nirkko, Tuula Tenkanen, Tuuli Petäjä-Siren, Joonas ja Niklas Lindgren

Uinti: Jenna Laukkanen, Ari-Pekka Liukkonen, Matti Mattson

Yleisurheilu: Minna Nikkanen, Veli-Matti Partanen, Tero Pitkämäki, Antti Ruuskanen.

Näiden jo valittujen lisäksi tulosrajan selvittäneitä on yhtä paljon, muun muassa kävelijät Aleksi Ojanen sekä Jarkko Kinnunen. Useassa lajissa karsinnat ovat vielä kesken ja lisäksi golfissa, sulkapallossa, pöytätenniksessä, judossa, painonnostossa ja pyöräilyssä urheilijat valitaan kisoihin rankingin perusteella.

Lopullisesti Suomen olympiajoukkueen koon ratkaisee olympiakomitea. Toisin kuin vielä Lontoossa, pelkkä kisapaikan hankkiminen ei vielä riitä. Uusien valintakriteerien mukaan Rioon lähtijöiden odotetaan olevan potentiaalisia 16 joukkoon sijoittujia tai tulevaisuuden menestyjiä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.