Lontoon EM-uinnit – Koski neljäs ja Mattsson finaaliin

ph_em2016_logo-1

Lontoon EM-uinnit sujuivat keskiviikkona suomalaisittain loistavasti. Matias Koski oli 200 metrin vapaauinnissa neljäs ja Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnissa finaaliin kolmanneksi parhaimmalla ajalla. Naisten puolella Tanja Kylliäinen jäi 200 metrin sekauinnissa välieriin ja loppusijoitus oli 13. Sama kohtalo oli Mimosa Jallow:lla, joka oli 100 metrin selkäuinnissa yhdestoista.

Koski aloitti 200 metrin vapaauinnin EM-finaalissa ennakkoluulottomasti ja oli pitkään mitalissa kiinni. Hän hyytyi hieman lopussa, mutta tuloksena kuitenkin hieno 4. sija ajalla 1.46,98. Koski rikkoi samalla Antti Kasvion 23 vuotta vanhan Suomen ennätyksen 1.47,11.

Mattsson oli 200 metrin rintauinnin välierissä kolmanneksi nopein ajalla 2.10,10. Mattsson voitti oman välieränsä näytöstyyliin ja näytti siltä, että hän pystyi vielä säästelemään voimiakin lopussa, mikä lupaa tottakai hyvää torstain finaalia ajatellen. Kärkikolmikko Ross Murdoch, Marco Koch ja Matti Mattsson olivat täysin omaa luokkaansa. Neljänneksi uinut Islannin Anton Sveinn McKee hävisi Mattssonille melkein sekunnin, joten mitalisaumat torstain finaalissa näyttävät suomalaisittain hyvältä.