Peaty ja Sjöström hätyyttelivät ME-aikoja MM-uintien toisena päivänä

Uinti uiminen

Unkarin Budapestissa käytävien uinnin MM-kisojen toisen kisapäivän iltasessiossa ohjelmassa oli neljä finaalia ja neljä välierää.

Britit juhlivat miesten matkoilla, Peaty lähellä ME:tä

Miesten 100 metrin rintauinnissa mestaruuden vei odotetusti Iso-Britannian Adam Peaty jättäen muut yli sekunnin päähän. Peatyn voittoaika 57,47 jäi hänen nimissään olevasta ME-ajasta (57,13) ainoastaan 0,43 sekuntia. Toiseksi tuli Yhdysvaltojen Kevin Cordes 58,79 ajalla ja kolmannen sijan nappasi Venäjän Kirill Prigoda ajalla 59,05.

Brittien toinen kultamitali tuli illan tasaisimmasta finaalista miesten 50 metrin perhosuinnista. Kilpailun voittajan ja kolmannen ero oli ainoastaan 0,09 sekuntia. Voiton vei Benjamin Proud ajalla 22,75. Hopean vei Brasilian Nicholas Santos 22,79 ajalla ja pronssin nappasi Ukrainan Andrii Govorov ajalla 22,84.

Sjöström erittäin lähellä ME:tä, Hosszu huudatti kotiyleisöä

Naisten 100 metrin perhosuinti oli odotetusti Ruotsin Sarah Sjöströmin hallintaa vieden mestaruuden selkeällä erolla. Sjöströmin voittoaika 55,53 jäi hänen nimissään olleesta ME-ajasta (55,48) ainoastaan 0,05 sekuntia. Australian Emma McKeon tuli toiseksi 56,18 ajalla ja Yhdysvaltojen Kelsi Worrell tuli kolmanneksi 56,37 ajalla.

Illan päätti naisten 200 metrin sekauinti. Se päättyi kotiyleisön riemuksi Unkarin Katinka Hosszun voittoon ajalla 2,07,00. Hosszu hallitsi finaalia alusta asti jättäen muut selkeällä erolla. Hopeaa nappasi hieman yllättäen Japanin Yui Ohashi 2,07,91 ajalla ja pronssin nappasi Yhdysvaltojen Madisyn Cox ajalla 2,09,71.