Uintien 3.päivänä jännittäviä finaaleja – Hosszulle toinen kulta

rio-og-2016

Rion olympialaisten kolmantena päivänä uinneissa ohjelmassa oli neljä finaalia, jotka olivat miesten ja naisten 100 metrin selkäuinnit, miesten 200m vapaauinti ja naisten 100m rintauinti. Iltapäivän alkuerissä nähtiin yksi suomalainen Tanja Kylliäinen 200m sekauinnissa. Kylliäinen jäi ajalla 2,14,97 sijalle 25 eikä päässyt välieriin.

Eilen finaaleissa oli ylivoimaisia mestareita ja tehtiin ME-aikoja, mutta tänään ei tehty ME-aikoja ja finaalit olivat voittotaisteluidenkin osalta jänniä. Miesten 200m vapaauinnin voiton vei hyvällä lopullaan Kiinan Sun Yang ajalla 1,44,65. Riskitaktiikalla lähtenyt Etelä-Afrikan Chad Le Clos oli tiukassa kisassa toinen 1,45,20 ajalla ja Conor Dwyer kolmas ajalla 1,45,23.

Naisten 100m selkäuinnissa voitto ja mitalistit ratkesivat loppukurotuksilla ja -kireillä. Voiton vei Unkarin Katinka Hosszu ajalla 58,45, jolle tämä oli kisojen toinen kultamitali. Toiseksi tuli USA:n Kathleen Baker 58,75 ajalla ja kolmannen sijan jakoivat Kanadan Kylie Masse ja Kiinan Yuanhui Fu 58,76 ajalla.

Miesten vastaavalla matkalla hätyyteltiin ME-aikaa. Voiton vei USA:n Ryan Murphy ajalla 51.97, joka jäi vain 0,03 sekuntia ME-ajasta. Toiseksi tuli Kiinan Xu Jiayu 52,31 ajalla ja kolmanneksi tuli Murphyn maanmies David Plummer ajalla 52,40.

Illan viimeisessä finaalissa naisten 100m rintauinnissa voiton vei USA:n Lilly King ajalla 1,04,93. Tiukassa kisassa toiseksi tuli Venäjän Julia Efimova 1,05,50 ajalla ja kolmanneksi Kingin maanainen Katie Meili 1,05,69 ajalla.

Huomenna ohjelmassa neljä finaalia ja iltapäivällä alkueriä, jossa mukana on kaksi suomalaista Ari-Pekka Liukkonen 100m vapaauinnissa ja odotettu Matti Mattsson paraatimatkallaan 200m rintauinnissa.