Scroll Top

Veikkausliigan kierrosennakko – Katkaiseeko PS Kemi tappioputken ja ottaako VPS pisteitä Tampereelta ??

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan huomenna kolmen ottelun kierros. Lahdessa kotijoukkue FC Lahti kohtaa viime kauden mestarin IFK Mariehamnin. Tampereella puolestaan kamppailevat kotijoukkue Ilves ja sarjakakkonen VPS. Päivän kolmannessa ottelussa PS Kemi saa vieraita Turusta, kun FC Inter saapuu Meri-Lappiin vieraaksi.

Jatkuuko FC  Lahden hyvä kotivire ??

Fc Lahti on pelannut jo 11 tappiotonta ottelua putkeen ja joukkue noussut Veikkausliigassa jo kolmanneksi. Edellisessä ottelussa joukkue pelasi KuPS:n kanssa 2-2 tasapelin, mutta ottelu jätti joukkueelle karvaan maun, koska se menetti kahden maalin johdon viimeisen vartin aikana. Joukkueen perisynti on ollut tällä kaudella, että joukkue on menettänyt turhan usein pisteitä tasapelien takia.

Lahti sai heinäkuussa kovan vahvistuksen, kun virolaishyökkääjä Henri Anier liityi lahtelaisryhmään. Anier onnistuikin edellisessä KuPS ottelussa tekemään yhden maalin. Mies saattaa olla joukkueelle iso apu varsinkin loppukaudesta, kun ruvetaan lopullisesti ratkomaan mitaleja.

Vierailija IFK Mariehamn ei ole toipunut vielä euro pettymyksestä ja joukkue joutui edellisessä kotipelissään tyytymään 1-1 tasapeliin sarjan häntäpäähän juuttuneen HIFK:n kanssa. Joukkue on kovan paikan edessä lauantaina hyvä vireisen Lahden kanssa. Siihen, kun lisätään se, että Mariehamn on sarjan huonoimpia vierasjoukkueita niin lähtökohdat otteluun eivät ole mitenkään hääppöiset.

Embed from Getty Images

Katkaiseeko Ilves tapapeli putkensa ??

Ilves oli viime kaudella todella hyvä kotijoukkue, mutta tällä kaudella tahti on ollut tyystin toinen. Ilves on vasta sarjan yhdeksänneksi paras kotijoukkue, mutta kolmesta viime kotipelistä joukkue on ottanut hyvin pisteitä.

Ilves pelasi edellisen kerran v-loppuna Interin vieraana, josta oli tuomisena yksi piste tasapeliin muodossa. Ilves on pelannut kolme viimeisintä ottelua tasan, joten Jarkko Wissin suojatit haluavat varmasti palata takaisin voittojen tielle.

 VPS  on pelannut tähän mennessä hyvän kauden ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa toisena. Petri Vuorisen ryhmällä on alla yhdeksän tappiotonta ottelua putkeen. Tosin viime v-loppuna joukkue koki kotonaan kirvelevän tasapelin sarjajumbo JJK:ta vastaan. VPS voi lähteä lauantain otteluun hyvillä mielin, koska joukkueen peli on luistanut todella hyvin varsinkin vieraskentällä. VPS on sarjan paras vierasjoukkue ja se on voittanut yhdeksästä vieraspelistään viisi ja hävinnyt vain kerran.

Embed from Getty Images

 

Katkaiseeko PS Kemi tappioputkensa ??

PS  Kemillä on tällä hetkellä heikompi jakso menossa ja joukkue on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa. PS Kemi saattaa saada Inter otteluun kentällä Sergei Mosnikovin, jonka se hankki loppukauden sopimuksella. Miehestä olisikin nyt iso apu joukkueelle, koska se kaipaa nimenomaan kymppipaikan pelaajaa, joka antaisi tärkeitä syöttöjä viimeisellä hyökkäyskolmanneksella.

Kemi ei ole ollut kovin kaksinen kotijoukkue tällä kaudella ja  viidestä viime kotipelistä se on voittanut vain yhden.

Embed from Getty Images

Inter  lähti tähän kauteen kovin odotuksin, joten tämän hetkistä kahdeksatta sijaa voi pitää pettymyksenä, mutta toisaalta eroa mitaleille on vain neljä pistettä. Joukkueen nousua ovat syöneet turhat tasapelit ja viidestä edellisestä pelistä se on pelannut neljästi tasan.

Inter aloitti tämän kauden hyvin ja se oli sarjan parhaita vierasjoukkueita, mutta kolmesta edellisestä reissupelistä on tullut vain pelkkiä tappioita.

Myös Inter vahvistui heinäkuun aikana, kun Mika Ojala teki paluun turkulaisseuraan. Ojalan panosta joukkue tulee tarvitsemaan mikäli se haluaa loppukauden aikana nousta vielä mitaleille.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.