Uintien 2.päivänä tehtiin maailmanennätyksiä urakalla

rio-og-2016

Rion olympialaisten toisena päivänä uinneissa illalla oli ohjelmassa neljä finaalia ja kolmet välierät. Alkuillasta käytiin alkueriä, joissa mukana oli kolme suomalaista Matias Koski 200m vapaauinnissa, Jenna Laukkanen 100m rintauinnissa ja Mimosa Jallow 100m selkäuinnissa. Suomalaisista yksikään ei päässyt välieriin. Jallow jäi ajalla 1,01,58 sijalle 24, Kosken sijoitus oli 21 ajalla 1,47,40 ja suomalaiskolmikosta paras oli Jenna Laukkanen, joka teki uuden SE:n 1.07.35, mutta se ei aivan riittänyt välieriin. Laukkasen sijoitus oli 18.

Illan finaaleissa tehtailtiin ME-aikoja urakalla. Ensimmäisestä vastasi Ruotsin Sarah Sjöström, joka voitti uransa ensimmäisen olympiakullan 100m perhosuinnissa 55,48 ajalla. Hopeaa sai vasta 16-vuotias Kanadan Penny Oleksiak ajalla 56.46, jääden Sjöströmistä sekunnin ja pronssi meni Dana Vollmerille 56,63 ajalla.

Toinen ME tuli miesten 100m rintauinnissa, jonka voitti ylivoimaisesti Iso-Britannian Adam Peaty ajalla 57,13. Toiseksi tullut Etelä-Afrikan Cameron van der Burgh jäi Peatystä peräti 1,56 sekunnilla ajalla 58,69 ja kolmanneksi tuli USA:n Cody Miller 58,87 ajalla.

Illan kolmas ja viimeinen ME tehtiin naisten 400m vapaauinnissa, jonka voitti murskaavan ylivoimaisesti USA:n Katie Ledecky 3,56,46 ajalla. Toiseksi tullut Iso-Britannian Jazz Carlin hävisi Ledeckylle peräti 4,77 sekunnilla ajalla 4,01,23 ja kolmas oli Ledeckyn maanainen Leah Smith 4,01,92 ajalla.

Illan viimeinen finaali oli miesten 4x100m vapaauintiviesti. Tasaisen kisan voitti USA ajalla 3,09,92. Yhdysvaltain joukkueessa oli mukana lajilegenda Michael Phelps, jolle tämä oli jo uran 19 olympiakulta. Phelps ui joukkueen toisen osuuden. Toiseksi tuli Ranska ajalla 3,10,53 ja kolmanneksi Australia 3,11,37 ajalla.