Yllätyksiä nähtiin uinnissa – Laukkanen SE-aikaan 200m rintauinnissa

Olympia_2016_-_Rio.svg_-1200x1216

Suomen aikaan aamuyöstä uinneissa käytiin 5.kisapäivänä iltasessio, jossa ohjelmassa oli neljä finaalia ja kolme semifinaalia. Mukana oli yksi suomalainen Jenna Laukkanen 200m rintauinnin välierissä. Laukkanen teki hienosti välierässään Suomen ennätyksen 2.25.14, jolla oli välierien 14 eikä päässyt huomiseen finaaliin.

Illan ensimmäisessä finaalissa miesten 200m rintauinnissa nähtiin jättiyllätys kun kahdeksannessa radassa uinut Kazakstanin Dimitri Balandin voitti ajalla 2,07,46. Toiseksi tuli USA:n Josh Prenot 2,07,53 ajalla ja kolmanneksi tuli Venäjän Anton Chupkov ajalla 2,07,70. Kisa oli erittäin tasainen,  sillä koko kahdeksikko oli finaalissa sekunnin sisällä.

Naisten 200m perhosuinnin vei Espanjan Mireia Belmonte Garcia ajalla 2,04,85. Toiseksi tuli Australian Madeline Groves jääden Belmonte Garciasta vain 0,03 sekuntia ja kolmas oli Japanin Natsumi Hoshi. Odotetun ja tasaisen miesten 100m vapaauinnin vei nuori australialainen Kyle Chalmers ajalla 47,58. Toiseksi tuli toinen isompi yllätys Belgian Pieter Timmers 48,80 jääden voittajasta vain 0,22 sekuntia ja kolmas oli USA:n Nathan Adrian.

Illan viimeinen finaali oli naisten 4x200m vapaauintiviesti. USA voitti sen ajalla 7,43,03 ja tämä oli Katie Ledeckylle kolmas kulta mitali kisoista. Toiseksi tuli Australia 7,44,87 ja kolmanneksi tuli yllättäen Kanada 7,45,39. Huomenna alkuillasta tulee alkueriä jossa A-P Liukkonen on mukana 50m vapaauinnissa.