Veikkausliigassa kotivoittojen kierros

Sunnuntaina jalkapallon Veikkausliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Yllätyksiä ei nähty, vaan kaikki ottelut päättyivät ennakkosuosikkeina peleihin lähteneiden kotijoukkueiden voittoihin,  europelien rasituksista huolimatta.

HJK – PS Kemi 2-0 (0-0)

HJK antoi ottelussa lepoa muutamille avainpelaajille, mutta onnistui kuitenkin nappaamaan täydet kolme pistettä kemiläisiltä, joille tappio oli jo viides peräkkäinen. Klubin maalilla aloitti nuori Uusitalo, topparina Halme ja keskikentällä Dahlström. Hyökkäyspää puolestaan oli totutun nimekäs alusta lähtien. Penkin kautta kentällä nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös tähtihankinta Anthony Annan joka korvasi Medon keskialueella parinkymmentä minuuttia ennen loppua. Maaleja ottelussa saatiin odottaa toiselle puoliajalle asti. Voitto-osuma syntyi nigerialaisen Odun toimesta, Atomu Tanakan esityöstä. Lopussa Nikolai Alho pääsi vielä kaunistelemaan lukemia.

IFK Mariehamn – Ilves 3-1 (1-1)

Saarella pelattiin kierroksen maalirikkain ottelu, kun IFK Mariehamn kesytti Ilveksen maalein 3-1. Aleksei Kangaskolkka iski avausosuman pilkulta, mutta Ilveksen Antto Hilska tasoitti jo avauspuolikkaalla. Kotijoukkue kuitenkin sinetöi pisteiden kohtalon toisella jaksolla, kun seuralegenda Jani Lyyski sekä Josef Ibrahim tekaisivat maalin mieheen.

Saarelaisetkin joutuivat peliin euro-ottelun rasittamana, mutta kun nuo pelit päättyivät, ei lepuutuksia nähty vaan pelissä oltiin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Voitto oli joukkueen kolmas peräkkäinen Veikkausliigassa ja viides putkeen ilman tappiota. Joukkue jatkaakin tiukasti sarjan kärjessä tasapistein HJK:n kanssa.

RoPS – FC Inter 2-1 (2-1)

Rovaniemellä kaikki ottelun maalit nähtiin jo avauspuoliskalla. Boris Kokko osui kahdesta ja vieraiden Solomon Duah kerran siinä välissä. Näin eurokentilläkin jatkopaikan napanneet napapiirin sankarit kirjasivat tililleen täyden pistepotin. Kriisi-Interille tappio oli neljäs putkeen. Edellisestä kahdeksasta ottelusta tilillä on vain kolme pistettä ja sarja pohja on enää pisteen päässä. Turkulaisten kannalta inhottavaa on sekin, että takaa-ajajista HIFK on pelannut yhden ja PK-35 Vantaa kaksi ottelua Interiä vähemmän. Rovaniemeläisille ilon aiheena ottelussa oli voiton lisäksi myös tärkeän keskikenttäpelaajan Antti Okkosen paluu tositoimiin alkukauden pilanneen loukkaantumisen jälkeen. Suke vaihdettiin kentälle viimeiseksi kympiksi standing ovationeiden saattelemana.

KuPS – HIFK 1-0 (0-0)

Salami iski kauden kuudennen maalinsa veikkausliigassa ja vankisti näin kuopiolaisten asemaa mitalitaistossa. KuPS maksoi näin kalavelkoja alkukaudesta, jolloin HIFK oli vahvempi kotonaan lukemin 3-2. Tuon ottelun jälkeen joukkueiden käyrät ovat kuitenkin menneet hyvin eri suuntiin. Touko- ja kesäkuun voitoitta pelanneet stadilaiset voittivat viikko sitten Kemin vieraissa, mutta palasi nyt takaisin tappioiden tielle. Keltapaitojen vire on vahvempi. Edellinen tappio on kuukauden takaa, eikä omiin ole mennyt yhtä osumaa enempää tuon huhtikuisen HIFK-vierailun jälkeen.