Scroll Top

Ennakko: VPS kohtaa taas Ilveksen

Veikkausliiga jatkuu tiistaina klo 18.30 kolmen ottelun verran. Vaasassa paikallinen palloseura kohtaa kauden yllättäjiin kuuluvan Ilveksen. Huhtikuulta huonojen olosuhteiden takia siirretty peli on samalla viimeinen, jonka VPS pelaa Kaarlen kentällä ennen uudelle Elisa Areenalle siirtymistä.

Ennakkoasetelmat

Vaasan Palloseura pelaa tiistaina viimeisen ottelunsa Kaarlen kentällä. Uusi Elisa Stadion alkaa olla pelikunnossa ja jatkossa kotipelejä isännöidään siellä. Vepsun edellisestä kotipelistä on vierähtänyt jo reilut kaksi viikkoa, tuolloin HJK kaatui puhtaasti 3-0. Tämän jälkeen yksi ottelu jouduttiin siirtämään kentän huonon kunnon takia. Myös edellisestä vierasottelusta on jo yli kaksi viikkoa, tuossakin pelissä vastassa oli Ilves ja tuloksena tamperelaisten 1-0 voitto. Nyt pelattava ottelu oli alunperin ohjelmassa jo huhtikuulla, mutta se siirrettiin niinikään Kaarlen kentän kunnon takia.

Sekä VPS että Ilves ovat pelanneet vasta 12 ottelua, kun sarjan kärkikaksikolla HJK:lla sekä IFM Mariehamnilla pelejä on plakkarissa jo 15. Ilves on voittanut tähän asti seitsemän peliä ja saalistanut näin 21 pistettä, mikä riittää taulukossa tasapisteisiin kolmantena olevan, mutta kaksi ottelua enemmän pelanneen KuPS:in kanssa. Kaikki kolme rästiotteluansa voittamalla Ilves nousisi peräti pisteen päähän sarjakärjestä. Vepsun saldona on neljän voiton ja kahden tasapelin myötä 14 pistettä, mikä riittää sijalle 9. Sarjan jumboon on etäisyyttä neljän pisteen verran, mutta toisaalta rästipelien voitoilla vepsukin voisi nousta aivan mitalisijojen kantaan, jaetulle viidennelle sijalle.

 

Seuraa tätä

Ilveksen hyvän alkukauden tärkein hahmo on kiistatta ollut Emile Paul Tendeng, mies on ollut mukana joko tekijänä tai syöttäjänä lähes jokaisessa joukkueen maaleista ja kaatoi osumallaan myös Vepsun edellisessä kohtaamisessa. Vikkelän taiturin pysäyttäminen on ehdoton edellytys, mikäli vepsu haluaa hyvästellä Kaarlen kentän voitolla.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.