Scroll Top

Tapparan ja Ilveksen paikallisottelu sytyttää Hakametsän

Jääkiekon SM-liigassa pelataan torstaina täysi seitsemän ottelun kierros. Ohjelmassa on monta mielenkiintoista ottelua, mutta Geen ennakko pureutuu Tampereen paikallisotteluun Tapparan ja Ilveksen välillä. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kolmesti ja Tappara on voittanut näistä ottelusta jokaisen.

Ennakkoasetelmat

Tappara lähtee torstain paikallisotteluun hurjassa iskussa. Joukkue seilaa tällä hetkellä kymmenen ottelun voittoputkessa ja viimeisestä neljästätoista ottelusta se on hävinnyt vain yhden. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut viime otteluissa häikäisevällä tasolla eikä joukkue ole laskenut viiteen viime otteluun kuin viisi maalia. Tiistaina se kaatoi Jypin vieraskentällä tasapainoisen esityksen jälkeen lukemin kolme-kaksi.

Puolustuksen ohella Tapparan erikoistilannepelaaminen on ollut todella kovalla tasolla viime kierroksilla. Joukkue on pystynyt hyvän ylivoiman ansiosta ratkomaan pelejä itselleen ja prosenttien valossa Tapparan ylivoima on ollut liigan kärkipäätä viimeisen kymmenen kierroksen aikana. Myös alivoima on toiminut loistavasti ja joukkue on tappanut jäähyjä todella kurinalaisesti. Hyvästä joukkue kurista ja nöyryydestä kertoo myös se, että joukkue on ottanut liigassa toiseksi vähiten jäähyjä.

Embed from Getty Images

Ilveksen otteet ovat ailahdelleet pitkin kautta ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla kaksitoista. Kahdeksasta viime ottelusta joukkue on voittanut vain kaksi ja pisteitä noista otteluista on kertynyt vain kahdeksan eli piste per peli tahdilla. Tiistaina joukkue taipui kotonaan Vaasan Sportille lukemin kaksi-neljä. Tulosta on ruvettava tulemaan muuten joukkueen pelit uhkaavat loppua jo runkosarjaan

Ilveksen puolustuspelaaminen on toiminut kelvollisesti, mutta maalinteon kanssa joukkueella on ollut viime viikkoina suuria ongelmia. Joukkue on tehnyt viime kierroksilla noin kahta maalia ottelua kohden, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja ei ole tullut. Tosin on sanottava, että Ilveksen hyökkäysmateriaali on todella rajallinen ja nuorien pelaajien harteille on kasattu aivan liikaa vastuuta. Nähdäänkö Tapparaan vastaan jo parempaa Ilvestä selviää torstai-illan aikana.

Embed from Getty Images

Arvio

Tappara lähtee selvänä suosikkina torstain paikallisotteluun. Joukkueella on menossa tällä hetkellä todella hyvä jakso ja se on äärimmäisen vaikea voittaa. Ilveksen pelaaminen on ailahdellut pitkin kautta eikä joukkue ole saanut viime viikkoina ehjää kuusikymmen minuuttista alle. Tappara on niin selvä suosikki, että vaikea nähdä muuta kuin Tapparan voittoa tässä ottelussa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.