Puolan päätöspäivän mitalisateeseen yleisurheilun EM-kisat päätökseen

logo-Amsterdam-2016_fc-495x400

Yleisurheilun EM-kisat päättyivät alkuillasta Amsterdamissa. Tänään oli 15 finaalia. Suomalaisittain eniten odotettiin miesten moukaria ja naisten 3000m esteitä.

Miesten moukarissa David Söderberg ei saanut aivan parastaan irti. Parhaaksi tulokseksi jäi 74,22 jolla sijottui kisan seitsemänneksi. Kisan voitti lajin ykkösmies Pawel Fajdek hienolla 80,93 tuloksella. Naisten 3 000 metrin esteissä Sandra Erikssonilla juoksu ei kulkenut kovin hyvin. Eriksson jäi kisan kymmenenneksi, jonka voitti Gesa-Felicitas Krause. Naisten kolmiloikassa Kristiina Mäkelä onnistui finaalissa tekemään kauden parhaansa 13,95 joka riitti sijaan yhdeksän. Kisan voitti Patricia Mamona 14,58 tuloksella.

Puolan rohmusi mitaleja runsaasti illalla

Illan ykkösmaa oli selkeästi Puola, joka keräsi peräti kahdeksan mitalia, joista kultaisia oli kolme. Fajdekin lisäksi kultaa ottivat Adam Kszczot 800 metrillä, jossa Puola otti kaksoisvoiton Marcin Lewandowski oltua toinen ja Angelica Cichocka 1 500 metrillä. Tämän illan saaliin myötä Puola nousi kisojen mitalitaulukon ykköseksi.

Suomen mitalimäärä oli yksi pronssi, jonka otti Antti Ruuskanen. Sen lisäksi tuli viisi pistesijaa (kahdeksan joukkoon) ja näiden lisäksi useampi finaalipaikka. Sen lisäksi nuoret ensikertalaiset onnistuivat hienosti kisoissa tehden ennätyksiä. Suomen yleisurheilun tilanne näyttää hyvältä ja hyviä nuoria lupauksia on runsaasti, joten tulevaisuus voi olla parempi.